Škoricové slimáky
Suroviny na 24 kusov
Na cesto:
- 260 g hladkej múky
- 1/2 ČL sušeného droždia
- 200 ml vlažného mlieka
- 30 g masla
- 1 PL cukru
Na plnku:
- 60 g masla
- 60 g hnedého cukru
- 1 - 2 PL mletej škorice
- 1 vajíčko
Na potieranie:
- 1 vajíčko
Všetky suroviny na cesto zmiešajte a vypracujte. Povrch mu posypte zľahka múkou a nechajte ho 5 - 10 minút postáť. Medzitým vymiešajte maslo s cukrom, škoricou a vajíčkom . Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na plát a potrite ho škoricovou plnkou. Zviňte do rolády a rozkrájajte. Naukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do papierových košíčkov. Nechajte kysnúť asi 20 minút. Rúru vyhrejte na 200 stupňov. Nakysnuté koláčiky potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte asi 15 minút.
Tip: Cesto môžete rozdeliť na dve polovice a okrem škoricovej plnky pripraviť i kakaovú. Po upečení môžete povrch potrieť cukrovým sirupom.