Maslová brioška

Nedeľné sladké raňajky ale i dezert k poobednej kávičke. Vôni maslovej briošky jednoducho neodolá nikto.

(Zdroj: Isifa)

Maslová brioška
Suroviny na 8 - 10 porcií

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 2 ČL cukru
  • štipka soli
  • 7 g balíček sušeného droždia
  • 3 vajíčka
  • 2 - 3 kocky cukru

Múku preosejte. Maslo nakrájajte na kocky a v kuchynskom robote s plastovým nožom ho zmiešajte s múkou. Vysypte do misy a primiešajte cukor, soľ, droždie a nakoniec vajíčka. Vymieste hladké cesto. Na pomúčenej doske ho vytvarujte do bochníka a prikryte fóliou. Nechajte kysnúť asi 1 hodinu. Formu vymastite olejom. Kockový cukor rozdrvte na menšie kryštáliky. Vykysnuté cesto rukami dotvarujte a vložte do formy. Povrch posypte nadrveným cukrom. Vo forme nechajte cesto kysnúť ďalšiu hodinu, prikryté utierkou, aby nevyschlo. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Pečte 20 - 25 minút. Prepečenie skontrolujte drevenou špajdľou. Po vyklopení prikryte utierkou a nechajte úplne vychladnúť. Servírujte s marmeládou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Cesto môžete ešte pred vykysnutím rozdeliť na dve polovice, pričom do jednej časti vmiešate asi lyžičku kakaa. Cestá spolu spleťte a tak nechajte vykysnúť. Po upečené vám vznikne na reze krásne mramorovanie. Recept je zdĺhavý na kysnutie, preto by ste mali studenú múku zo špajze krátko nahriať v mikrovlnke. Cesto môžete upiecť i vo forme na bábovku.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 18 067
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 14 290
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 347
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 276
  5. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 7 484
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 6 751
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 5 158
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 920
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 752
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 325

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Pozrite si nové vozne, železnice sľubujú modernejšie cestovanie

Vozne nasadia na najvyťaženejšie linky.

Komentár Zuzany Kepplovej

Po Helsinkách môže mať Putin pocit, že sa vrátil v čase

Čo tam po vyšetrovaní, keď sú rôzne názory na vec. Všakže.

Neprehliadnite tiež

Británia zverejnila oficiálne fotky z krstín princa Louisa

Najmladšieho člena britskej kráľovskej rodiny pokrstili 9. júla.

Herečka Judit Bárdos: Nie každá chvíľa v tomto povolaní vás stopercentne baví

Herečka rozpráva o novom filme i o tom, prečo jej prekáža pozornosť.