SME
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Maslová brioška

Nedeľné sladké raňajky ale i dezert k poobednej kávičke. Vôni maslovej briošky jednoducho neodolá nikto.

(Zdroj: Isifa)

Maslová brioška
Suroviny na 8 - 10 porcií

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 2 ČL cukru
  • štipka soli
  • 7 g balíček sušeného droždia
  • 3 vajíčka
  • 2 - 3 kocky cukru

Múku preosejte. Maslo nakrájajte na kocky a v kuchynskom robote s plastovým nožom ho zmiešajte s múkou. Vysypte do misy a primiešajte cukor, soľ, droždie a nakoniec vajíčka. Vymieste hladké cesto. Na pomúčenej doske ho vytvarujte do bochníka a prikryte fóliou. Nechajte kysnúť asi 1 hodinu. Formu vymastite olejom. Kockový cukor rozdrvte na menšie kryštáliky. Vykysnuté cesto rukami dotvarujte a vložte do formy. Povrch posypte nadrveným cukrom. Vo forme nechajte cesto kysnúť ďalšiu hodinu, prikryté utierkou, aby nevyschlo. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Pečte 20 - 25 minút. Prepečenie skontrolujte drevenou špajdľou. Po vyklopení prikryte utierkou a nechajte úplne vychladnúť. Servírujte s marmeládou.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Cesto môžete ešte pred vykysnutím rozdeliť na dve polovice, pričom do jednej časti vmiešate asi lyžičku kakaa. Cestá spolu spleťte a tak nechajte vykysnúť. Po upečené vám vznikne na reze krásne mramorovanie. Recept je zdĺhavý na kysnutie, preto by ste mali studenú múku zo špajze krátko nahriať v mikrovlnke. Cesto môžete upiecť i vo forme na bábovku.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 42 816
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 23 933
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 941
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 172
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 722
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 638
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 496
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 401
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 391
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 249
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Daniel Lipšic.

Krajniak a Lipšic sa poznajú dekády.

9 h

Má jeden z kandidátov aj špeciálne zaobchádzanie?

5 h

Neprehliadnite tiež

Na aféru so šéfom tvrdo doplatila.

11 h
Zuzana Guzmická

Guzmická hovorí o tom, čo robiť, keď dieťa nechce spať.

24. jan

Lahodne jemné, voňavé, sladké a zároveň chladivo osviežujúce. Také je tiramisu...

18. aug
Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

22. jan