Slávnostná mrkvovo-ananásová torta s kokosom
Suroviny na viac porcií
- 300 g cukru
- 3 vajíčka
- 250 ml oleja
- vanilková aróma
- 300 g polohrubej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 2 ČL mletej škorice
- 60 g kokosu
- 150 g nastrúhanej mrkvy
- 220 g rozmixovaného konzervovaného ananásu
- 2 x 20 cm forma
Na plnky:
- 500 g mascarpone alebo jemného tvarohu
- 2 PL práškového cukru
- citrónová kôra
- 550 ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 2 PL cukru
Pripravte si všetky suroviny, vymastite a vysypte formy, rúru predhrejte na 190 stupňov. Vyšľahajte vajíčka s cukrom, olejom, vanilkovou arómou. Postupne pridávate múku zmiešanú so škoricou a práškom do pečiva, kokos, nastrúhanú mrkvu a rozmixovaný ananás. Cesto rozdeľte do dvoch foriem a pečte asi 30 minút. Medzitým uvarte z mlieka, vanilkového pudingu a cukru puding, ktorý nechajte vychladnúť. Z tvarohu, práškového cukru a citrónovej kôry vymiešajte krém. Po vychladnutí korpusy rozkrojte na polovice. Z vychladnutého pudingu odstráňte kožu. Puding z tvarohom môžete zmiešať do jedného krému alebo striedavo natierať korpusy raz tvarohom a raz pudingom. Servírujte dozdobené podľa nálady a chuti.
Tip: Ak sa rozhodnete pre zdobenie dražé cukríkmi alebo vajíčkami v cukrovej poleve, umiestnite ich na krém tesne pred servírovaním. Farebná cukrová poleva má tendenciu sa rozpúšťať, čo znehodnotí výzdobu.