Yorkshirské sendviče

Ak radi experimentujete, skúste zmeniť pohľad na servírovanie burgerov a sendvičov! Čo poviete na trhané mäso v yorkshirskom nákype?

(Zdroj: Isifa)

Yorkshirské sendviče
Suroviny na 8 - 10 porcií

Na yorkshirsky nákyp:

  • 140 g hladkej múky
  • 4 vajíčka
  • 200 ml mlieka
  • slnečnicový olej
  • soľ

Na mäso:

  • 800 g vykosteného hovädzieho alebo bravčového pleca
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • bylinky podľa chuti
  • 1 zarovnaná ČL soli
  • korenie podľa chuti (čili, karí, mleté čierne...)

Na servírovanie:

  • omáčky a zelenina podľa chuti

Rúru predhrejte na 210 stupňov. Do otvorov vo forme na mafiny vlejte asi pol centrimetra oleja. Formu s olejom položte na plech na pečenie a vložte do rúry, aby sa rozpálila. V miske zatiaľ rozšľahajte vajíčka, mlieko, múku a trochu soli na hladké cesto, podobné palacinkovému. Cesto prelejte do fľaše alebo nádoby s nalievacím nosíkom, pretože budete potrebovať pracovať rýchlo. Opatrne vyberte z rúry plech s formou a cesto rozdávkujte do otvorov s horúcim olejom. Vložte naspäť do rúry a pečte asi 20 - 25 minút. Upečené nákypy budú nafúknuté a rôznych tvarov.

Vykostené, blán a šliach zbavené mäso umyte a osušte. Rozkrájajte ho na veľké kocky. Čím väčšie kocky budú, tým dlhšie budú trhané pásy mäsa. Cibuľu a cesnak pokrájajte nadrobno. Mäso dajte do hrnca, osoľte a okoreňte a zalejte vodou alebo vývarom iba toľko, aby bolo všetko ponorené. Priveďte k varu a varte asi päť minút. Potom zozbierajte bielkovinovú penu. Na záver k mäsu pridajte cibuľu, cesnak a bylinky. Prikryté varte na malom plameni asi 1,5 - 2 hodiny. Mäkké mäso preceďte. Šťavu zvarte na tretinu jej objemu, na konzistenciu pripomínajúcu sirup. Medzitým pomocou dvoch vidličiek mäso natrhajte na pásy. Nakoniec ho zalejte zredukovanou omáčkou a premiešajte. Šťava by sa mala do mäsa vsiaknuť, čím ostane šťavnaté.

Nákypy v polovici rozkrojte a naplňte mäsom. Servírovanie môžete dozdobiť zeleninou a omáčkou. Ak chcete sýtejší sendvič alebo burger, pridajte aj volské oko a syr. Jedlo môžete servírovať i na tanieri a naukladať všetko zvlášť.

Tip: Yorkshirsky nákyp (Yorkshire pudding) sa servíruje ako príloha k pečenému rozbifu. Vďaka nepravidelnému tvaru a jamke v strede sa dá naplniť mäsovým výpekom. Namiesto v malých formičkách sa dá pripraviť i v jednej veľkej štvorcovou forme a rozkrájať.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Legendárna Transsibírska magistrála
  2. Volkswagen a jeho štedrá nádielka modelov
  3. Venujte na Vianoce darček plný informácií!
  4. Týchto 18 rád ako ušetriť som mal počuť ešte pred osemnástkou
  5. Päť faktorov, prečo môže skolabovať slovenský dôchodkový systém
  6. Ceny elektriny rastú. Firmy ale môžu ušetriť
  7. Kam chodí Gordulič na vtipy? Ako sa rodí Grape? Zisti to sám
  8. Hyundai Kona prekvapí výbavou aj dizajnom
  9. Top First moment dovolenky na leto 2018
  10. Na tohtoročných trhoch pred Auparkom vystúpi aj Katka Koščová
  1. Legendárna Transsibírska magistrála
  2. Auto ako vianočný darček, rastie záujem o zánovné vozidlá
  3. Vianočný bázar chalaňov
  4. Vianočné mecheche 2017
  5. Volkswagen a jeho štedrá nádielka modelov
  6. Študentskou osobnosťou Slovenska Ing. Martina Majorošová
  7. Majstrovstvá Stavebnej fakulty STU v Bratislave v plávaní 2017
  8. Týchto 8 kritérií by mal kvalitný kolagén spĺňať
  9. Beam Suntory zaznamenal silný rast predaja po zmene distribútora
  10. Zamestnanci a študenti EU v BA darovali radosť a vyčarili úsmev
  1. Legendárna Transsibírska magistrála 21 919
  2. Týchto 18 rád ako ušetriť som mal počuť ešte pred osemnástkou 7 632
  3. Päť faktorov, prečo môže skolabovať slovenský dôchodkový systém 4 156
  4. Naše mobilné bankovníctvo si prišli vyskúšať novinári z Rakúska 3 652
  5. Volkswagen a jeho štedrá nádielka modelov 2 316
  6. Venujte na Vianoce darček plný informácií! 1 514
  7. Hyundai Kona prekvapí výbavou aj dizajnom 1 499
  8. Top First moment dovolenky na leto 2018 1 400
  9. Kam chodí Gordulič na vtipy? Ako sa rodí Grape? Zisti to sám 1 360
  10. Týchto 8 kritérií by mal kvalitný kolagén spĺňať 1 020

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Denne im prejde cez ruky šesťsto kíl múky. Ako sa robí maces na Slovensku

Maces kupujú hlavne ľudia s problémami s trávením.

KOMENTÁRE

Rok 1997: Zmrznutý Leo desil viac než elektrikár Mečiar

Moc stále držal v rukách Mečiar a z rodinných osláv sa stávali nočné mory.

Neprehliadnite tiež

Mariana Kováčová: Najťažšie pre dieťa je, keď sa násilia na ňom dopúšťajú rodičia

Zakladateľka Centra Slniečko nám porozprávala o najakútnejších problémoch detského sveta.

Tri lyžiarske rakúske destinácie: Tu zažijete viac ako lyžovačku

V rakúskych lyžiarskych strediskách na vás okrem skvelých zjazdoviek čaká aj viacero noviniek.

Mariah Carey: Prečo je speváčka považovaná za kráľovnú Vianoc?

Jej žezlo nikto nedokáže prevziať, hoci mnohí by chceli.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

Prečítajte si rozhovor s Marianou Kováčovou, ktorá sa venuje problematike týrania detí.

Biblia módy oslavuje výročie. Časopis Vogue má 125 rokov

V decembri 1892 vyšlo prvé číslo magazínu, ktorý je vo svete módy ikonou.