SME
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Marmeládové kuracie stehná

Voňavé a chrumkavé. Také sú kuracie stehná v marmeláde.

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Marmeládové kuracie stehná
Suroviny na 4 porcie

  • 1 PL olivového oleja
  • 600 g kuracích stehien
  • 5 PL pomarančovej alebo marhuľovej marmelády
  • Šťava z jedného citróna
  • 3 hrubšie plátky masla
  • 1/2 ČL čili korenia
  • 1/2 ČL sušeného cesnaku
  • 1/2 ČL soli

V panvici zahrejte olivový olej. Pridajte kuracie stehná a opražte ich z každej strany asi 5 minút do zlatohneda. Po opečení mäso vyberte na tanier bokom. Rozohrejte rúru na 180 stupňov a vložte do nej naolejovaný malý plech alebo zapekaciu misu. Do panvice pridajte maslo, marmeládu, citrónovú šťavu, soľ a koreniny. Varte asi 1 minútu, kým sa suroviny nespoja do omáčky. Vložte do nej predpražené stehná a premiešajte. Stehná preložte do rozpáleného plechu alebo zapekacej misy a dôsledne stierkou vyberte všetku omáčku z panvice a rozmiestnite ju na povrchu mäsa. Pečte kým nie je mäso mäkké a povrch karamelovo hnedý. Servírujte s ryžou alebo kuskusom.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Ak chcete, aby bolo mäso lepšie a rýchlejšie hotové, použite iba horné stehná a pred opečením ich vykostite. Milovníci cesnaku môžu jemný sušený, nahradiť čerstvo prelisovanými strúčikmi. Omáčku môžete dochutiť i tymianom alebo rozmarínom. Ak použijete celokovovú panvicu, mäso nemusíte prekladať na plech, ale ho zapiecť priamo v nej.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  3. Vitajte v postapokalyptickom svete
  4. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  5. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  3. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  4. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  5. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  6. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Úprava osobného motorového vozidla
  9. Important information for Brazilians living in Slovakia
  10. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 210
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 197
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 773
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 955
  5. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 11 943
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 050
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 148
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 596
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 510
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 357
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu