Netradičná Minestrone s kuracími knedličkami
Suroviny na 4 porcie
Na knedličky:
- 250 g čerstvo pomletého kuracieho mäsa
- 120 g strúhanky alebo na malé kocky pokrájaného pečiva
- 40 g strúhaného parmezánu
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 2 - 3 PL nasekanej pažítky
- 2 menšie vajíčka
- soľ, mleté čierne korenie
- 2 PL oleja
Na polievku:
- 2 PL olivového oleja
- 2 jarné cibuľky alebo 1 pór
- 2 strúčiky cesnaku
- 1,5 l kuracieho vývaru
- hrsť menších cestovín
- 1 veľká mrkva
- 40 g strúhaného parmezánu
- hrsť špenátových listov
- hrsť nasekanej čerstvej bazalky
- soľ, mleté čierne korenie
Všetky suroviny na knedličky okrem oleja dôkladne premiešajte a rukami vytvarujte zmes na guľky. Na panvici rozohrejte olej a knedličky z každej strany opečte do zlatohneda, vyberte ich na tanier vystlaný papierovým obrúskom. V hrnci zahrejte olivový olej a osmažte na ňom pokrájané cibuľky alebo pór. Keď zmäknú pridajte pokrájaný cesnak a mrkvu, krátko ich opečte a zalejte vývarom. Priveďte k varu, pridajte zvolený tvar cestovín a varte, kým nie sú cestoviny a mrkva mäkké. Na záver pridajte do polievky knedličky a špenátové listy. Dochuťte soľou a korením. Servírujte horúce dozdobené parmezánom a bazalkou.
Tip: Ak chcete, aby bola polievka ešte sýtejšia, servírujte k nej čerstvé pečivo alebo hrianky. Pestrú zeleninu môžete podľa sezóny meniť. Vynikne i cuketa a stonkový zeler, v chladnejších mesiacoch strukoviny.