Sladkokyslé kuracie prsia s ovocím
Suroviny na 4 porcie
- 4 kuracie
- 100 g hnedého cukru
- 125 ml bieleho vína
Na marinádu:
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 ČL čerstvého alebo sušeného oregana
- 125 ml červeného vínneho octu
- 125 ml olivového oleja
- 150g vykôstkovaných polených sliviek
- 130g sušených marhúľ
- 130g zelených olív
- 50g kapár
- 4 bobkové listy
- soľ, mleté čierne korenie
Na servírovanie:
- kuskus
- šalát podľa chuti
Všetky suroviny na marinádu zmiešajte. Väčšie suroviny nasekajte na malé kocky. Kuracie rezne rozložte do zapekacej misy a marinádu na ne navrstvite. Prikryté odložte na 12 - 24 hodín do chladničky. Na druhý deň predhrejte rúru na 180 stupňov. Mäso s marinádou na povrchu rovnomerne posypte hnedým cukrom a prelejte vínom. Pečte približne 30 minút. Medzitým podľa návodu na obale pripravte kuskus a podľa chuti si pripravte čerstvý zeleninový šalát. Servírujte horúce. Mäso môžete ponechať vcelku alebo ho pred servírovaním rozkrájať.
Tip: Pre niekoho je recept zdĺhavý pre 24-hodinové marinovanie. Keď na naň však myslíte vopred a máte po ruke všetky suroviny, dokážete do pol hodiny vykúzliť chutný a elegantný obed či večeru. Ak vás prekvapí nečakaná návšteva, upečené mäso rozkrájajte na kocky a zmiešate ho s kuskusom na šalát, ktorý sa znásobí a bude vyzerať bohato.