SME

Výdatný šalát s kuracím mäsom a parmezánom

Pestrá zmes poctivo vybraných surovín, ktoré vytvoria harmóniu lahodiacu oku aj chuťovým pohárikom. Presne taký je tento šalát s kuracím mäsom, parmezánom a dresingom.

(Zdroj: Isifa)

Výdatný šalát s kuracím mäsom a parmezánom
Suroviny na 4 porcie

Na dresing:

  • 250 ml hustého smotanového jogurtu
  • 45 ml majonézy
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 2 PL limetovej šťavy
  • soľ, mleté čierne korenie

Na mäso:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

  • 4 rezne z kuracích pŕs
  • šťava a kôra z jedného citróna alebo limety
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ, mleté čierne korenie

Na šalát:

  • 1 - 2 hlávky rímskeho šalátu
  • 1 šalátová uhorka
  • 2 - 3 indické placky papadum
  • hoblinky parmezánu

Všetky suroviny na dresing zmiešajte a nechajte postáť pri izbovej teplote. Kuracie rezne jemne naklepte alebo aspoň narežte, posypte z každej strany soľou a korením. V miske zmiešajte citrónovú šťavu, kôru, prelisovaný cesnak a olivový olej a rezne zmesou potrite. Nechajte postáť asi 15 - 20 minút a potom ich uduste alebo pripravte v pare. Pred servírovaním rezne rozkrájajte na prúžky. Zeleninu umyte. Do misiek alebo tanierov vrstvite šalátové listy, tenké plátky uhorky, ktoré môžete pripravovať škrabkou na zemiaky, kúsky mäsa, namrvené placky, dressing a hoblinky parmezánu.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Vďaka parenému mäsu, nízkotučnému jogurtu, ktorým nahraďte majonézu a suchými plackami namiesto čerstvého pečiva či krutónov je tento šalát menej kalorický. Ak vymeníte dresing za horčicovo-ančovičkový, dostanete výdatnú obdobu Cezar šalátu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  3. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  5. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  1. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  3. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  7. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  8. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 12 197
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 412
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 934
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 3 437
  5. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 411
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 405
  7. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 024
  8. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 009
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  2. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  3. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  4. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  5. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  6. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  7. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  8. Michaela Witters: Čo za ľudí vychováva deti, ktoré dokážu niekomu takto ublížiť?
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 27 430
  2. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 722
  3. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 13 110
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 12 888
  5. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 8 244
  6. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 982
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 7 817
  8. Rastislav Puchala: Nie, toto nebolo oslobodenie 4 920
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice
reklama
SkryťZatvoriť reklamu