Zemiakový šalát s jogurtom, kaparami a bylinkami
Suroviny na 4 porcie
- 800 g zemiakov
- 200 g bieleho jogurtu
- 2 - 3 PL nízkotučnej majonézy
- kapary
- 2 PL citrónovej šťavy
- soľ, mleté čierne korenie
- bylinky podľa chuti (tymian, petržlenová vňať, pažítka, kôpor)
Na obohatenie podľa chuti:
- údený losos
- opražená prerastená slanina
- baby špenát
Zemiaky dôkladne umyte a pripravte na pare. Ak máte parný hrniec, môžete ich pripravovať spolu s bylinkami, aby boli voňavejšie a ochutenejšie. V miske zmiešajte jogurt s majonézou, citrónovou šťavou, korením a soľou. Zemiaky môžete rozdeliť na jednotlivé porcie vcelku alebo z nich po rozkrájaní na kocky, alebo kolieska pripraviť šalát vmiešaním dresingu. Tie vcelku servírujte preliate s dresingom. Porcie dozdobte kaparami a bylinkami podľa chuti. Takýto šalát môžete servírovať ako prílohu k varenému alebo pečenému mäsu. Ak chcete šalát servírovať ako hlavný chod, pridajte na hotové porcie kúsky údeného lososa alebo opečenej slaniny.
Tip: Ak si môžete podľa sezóny vybrať, uprednostnite nové baby zemiaky. Čisté zemiaky výborne dochutia tymian a pažítka, ak sa rozhodnete pre lososa, nezabudnite na kôpor. Ak chcete šalát ešte viac ozvláštniť, pripravte ho zo zemiakov pečených. Dresing môžete ešte dochutiť horčicou alebo chrenom.

Viac na Tortyodmamy.sk
Viac na Artmama.sk
Viac na Nanicmama.sk











