SME
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Kakaové kopčeky

Ak vám pri pečení a robení krémov ostávajú bielky a neviete čo s nim, skúste to s pusinkami.

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Kakaové kopčeky
Suroviny na viac porcií (asi 50-60 kusov)

  • 4 bielky
  • 1 PL octu
  • Štipka soli
  • 110 g práškového cukru
  • 110 g kryštálového cukru
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 2 PL kakaa
  • Vanilková aróma

Rúru predhrejte na 180 stupňov, plech vysteľte papierom na pečenie. V šľahači vyšľahajte bielky so štipkou soli a octom. Pridajte kryštálový cukor a šľahajte do hustej bielej hmoty aspoň 6 minút. Môžete pridať pár kvapiek vanilkovej arómy. Nakoniec pridajte práškový cukor zmiešaný so škrobom a kakaom. Hmotu malou lyžičkou ukladajte na plech. Medzi kopčekmi nechávajte medzery. Po vložení plechu stiahnite teplotu na 170 stupňov a pečte približne 25-30 minút. Potom rúru pootvorte a kopčeky v nej nechajte pomaly chladnúť ďalších 20-30 minút. Nakoniec ich nechajte dochladnúť pri izbovej teplote. Mali by ostať polomäkké, vo vnútri podobné penovým cukrovinkám marshmallow.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Pokiaľ nechcete cukrovinky úplne mäkké a lepkavé, rúru zapnite na 110 stupňov a snehové pusinky v nej sušte asi 1 a pol hodiny. Takéto cukrovinky budú na povrchu chrumkavé a vo vnútri mäkké. Pokiaľ chcete úplne až do stredu krehké cukrovinky na uskladnenie sušte ich asi 1 hodinu pri teplote 140 stupňov.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  3. Vitajte v postapokalyptickom svete
  4. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  5. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  3. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  4. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  5. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  6. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Úprava osobného motorového vozidla
  9. Important information for Brazilians living in Slovakia
  10. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 210
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 197
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 773
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 955
  5. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 11 943
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 050
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 148
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 596
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 510
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 357
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Od soboty sa ulice vyprázdnia.

Koronavírus: Slovensko má ďalších 19 úmrtí, Oravu a Bardejov plošné testujú (minúta po minúte)

Celkový počet nakazených na Slovensku dosiahol číslo 33 602. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 134 obetí.

Premiér Igor Matovič.
Dobré ráno

Dobré ráno: Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik defacto skončil

Slovenská justícia sa otriasa v základoch.

Podcast Dobré Ráno.