Smažené guľky
Suroviny na viac porcií
- 250 g tvarohu
- 250 g polohrubej múky
- 2 vajíčka
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilínového cukru
- štipka soli
- 100 ml mlieka
- práškový cukor na obaľovanie
Všetky suroviny spolu zmiešajte. Pomôcť si môžete robotom alebo pekárničkou na chleba. Cesto musí byť dobre vypracované. Veľkou lyžicou z neho odoberajte a smažte na oleji z každej strany dozlatista. Ešte horúce guľky obaľte v práškovom cukre. Servírujte ako za tepla, tak za studena.
Tip: Do práškového cukru môžete pridať i mletú škoricu. Ak do cesta nepridáte vanilínový cukor, guľôčky môžete po vysmažení obaliť v zmesi pálivého korenia a servírovať k vínu namiesto lupienkov.