Krehké kuracie rezne s parenou zeleninou
Suroviny na 4 porcie
- 4 kuracie rezne
- 1 ČL horčicového prášku
- 80 g hladkej múky
- 1 - 2 vajíčka
- 100 g kukuričnej krupice
- 50 ml oleja
- 40 g masla
- soľ, mleté čierne korenie
na servírovanie:
- pečené zemiaky alebo hranolčeky
- parená zelenina podľa chuti
- čerstvé bylinky
- omáčka
- citrón
Vopred upečte zemiaky a pripravte zeleninu na pare. Kuracie rezne jemne naklepte, osoľte a okoreňte. Vajíčka rozmixujte ponorným mixérom spolu s horčicovým práškom. Musí vzniknúť hladká žltá vaječná zmes bez kúskov nerozmixovaných bielkov. Rezne obaľte v múke, vajíčku a kukuričnej krupici. Rozohrejte na panvici olej spolu s maslom a rezne z každej strany opečte dozlatista. Servírujte so zemiakmi a zeleninou.
Tip: Ak sa bojíte, že kukuričná krupica bude pod zubami príliš tvrdá, polovicu nahraďte obyčajnou strúhankou. Siahnuť môžete aj po rozdrvených kukuričných lupienkoch alebo zemiakových čipsoch. Ak nezoženiete horčicový prášok, mäso jemne potrite pred obalením horčicou. Horčicový prášok je jemnejší a nevytvára „octovú“ kyslosť ako horčica.