SME

Opekané hovädzie mäso so zeleninou a rezancami

Večere v zaneprázdnených dňoch tiež môžu chutiť a vyzerať skvelo. Skúste bleskové stir-fry.

Opekané hovädzie mäso so zeleninou a rezancami.Opekané hovädzie mäso so zeleninou a rezancami. (Zdroj: Isifa)

Opekané hovädzie mäso so zeleninou a rezancami
Suroviny na 4 porcie

  • 50 ml oleja
  • 400 g čistého hovädzieho mäsa
  • 1, 2 čili papričky
  • štvrť hlávky bielej kapusty
  • štvrť hlávky červenej kapusty
  • 200 zelených strúčikov
  • 1 dlhá kapia (alebo hrubostenná červená paprika)
  • 100 ml sójovej omáčky
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • 1 - 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čili korenie
  • 250 g rezancov
  • čerstvý koriander

Rezance odvarte alebo zalejte vodou a nechajte napučať podľa návodu na obale. Mäso a všetky zeleninu rozkrájajte na tenké rezance alebo stredne veľké kocky. Každú surovinu si krájajte na samostatnú kôpku. Zázvor nastrúhajte a cesnak a čili papričky nakrájajte na drobno. Vo woku alebo vysokej panvici rozohrejte olej. Mäso na ňom sprudka opečte, aby sa zatiahlo a zhnedlo. Postupne pridávajte za stáleho miešania a opekania podľa tvrdosti zeleninu. Najskôr kapustu, potom papriku, strúčiky a nakoniec cesnak, čili papričky a zázvor. Všetko premiešajte a zalejte sójovou omáčkou. Nakoniec dochuťte soľou a korením. Ak chcete aj opekané rezance, v tomto bode ich do jedla primiešajte a krátko opečte. Inak môžete pokrm servírovať iba s odvarenými rezancami, dozdobený čerstvým koriandrom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Jedlo môžete servírovať i s ryžou ako prílohou alebo ju do celého pokrmu vmiešať a opiecť do chrumkava. Zeleninu môžete podľa chuti a sezónnosti obmieňať. Okrem kapusty dobre vynikne i cibuľa či nastrúhaná mrkva. Základom receptu je rýchle a prudké opekanie, suroviny sa nesmú dusiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  3. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  5. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  1. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  3. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  7. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  8. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 11 919
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 447
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 927
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 4 198
  5. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 491
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 301
  7. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 098
  8. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 047
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  2. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  3. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  4. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  5. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  6. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  7. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  8. Michaela Witters: Čo za ľudí vychováva deti, ktoré dokážu niekomu takto ublížiť?
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 30 054
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 17 052
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 662
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 12 337
  5. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 7 999
  6. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 953
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 7 067
  8. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 882
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice
reklama
SkryťZatvoriť reklamu