Opekané hovädzie mäso so zeleninou a rezancami

Večere v zaneprázdnených dňoch tiež môžu chutiť a vyzerať skvelo. Skúste bleskové stir-fry.

(Zdroj: Isifa)

Opekané hovädzie mäso so zeleninou a rezancami
Suroviny na 4 porcie

  • 50 ml oleja
  • 400 g čistého hovädzieho mäsa
  • 1, 2 čili papričky
  • štvrť hlávky bielej kapusty
  • štvrť hlávky červenej kapusty
  • 200 zelených strúčikov
  • 1 dlhá kapia (alebo hrubostenná červená paprika)
  • 100 ml sójovej omáčky
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • 1 - 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čili korenie
  • 250 g rezancov
  • čerstvý koriander

Rezance odvarte alebo zalejte vodou a nechajte napučať podľa návodu na obale. Mäso a všetky zeleninu rozkrájajte na tenké rezance alebo stredne veľké kocky. Každú surovinu si krájajte na samostatnú kôpku. Zázvor nastrúhajte a cesnak a čili papričky nakrájajte na drobno. Vo woku alebo vysokej panvici rozohrejte olej. Mäso na ňom sprudka opečte, aby sa zatiahlo a zhnedlo. Postupne pridávajte za stáleho miešania a opekania podľa tvrdosti zeleninu. Najskôr kapustu, potom papriku, strúčiky a nakoniec cesnak, čili papričky a zázvor. Všetko premiešajte a zalejte sójovou omáčkou. Nakoniec dochuťte soľou a korením. Ak chcete aj opekané rezance, v tomto bode ich do jedla primiešajte a krátko opečte. Inak môžete pokrm servírovať iba s odvarenými rezancami, dozdobený čerstvým koriandrom.

Tip: Jedlo môžete servírovať i s ryžou ako prílohou alebo ju do celého pokrmu vmiešať a opiecť do chrumkava. Zeleninu môžete podľa chuti a sezónnosti obmieňať. Okrem kapusty dobre vynikne i cibuľa či nastrúhaná mrkva. Základom receptu je rýchle a prudké opekanie, suroviny sa nesmú dusiť.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Hitparáda štiav
  2. 14. ročník AmCham „JOB FAIR“ v Košiciach
  3. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  4. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  5. Malé knedličky, veľké dojmy
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  7. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  8. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  9. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  10. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 11 852
  2. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 236
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 8 678
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 972
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 774
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 4 066
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 507
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 3 116
  9. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017 2 374
  10. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet 2 185

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Kocáb: Kisku už dlho uznávam, ocenenie ma šokovalo

Pre SME hovorí, že je hrdý slniečkar. Keď pôjdeme tvrdou silou, nemáme šancu.

KULTÚRA

Minúta po minúte: Moonlight má prvého Oscara

Odovzdávanie budeme sledovať naživo.

TECH

Nokii sa podarilo vstať z mŕtvych. Ukázali Nokiu 3310

Majú Android, nízku cenu a dobrý hardvér.

ŠPORT

Sagan ukázal cit pre taktiku a ešte lepšiu formu ako pred rokom

V sobotu bol druhý, v nedeľu už vyhral.

Neprehliadnite tiež

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazí svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.

Niečo pre odvážne: Trblietavá glamour móda

Trblietky a lesklé materiály sa tento rok vracajú na scénu v plnej paráde.

Celebritní adoptívni rodičia: Tieto známe tváre rozšírili svoju rodinu adopciou

Niektorým sa nepošťastilo mať biologické deti, iné chceli pomôcť opusteným.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop