Gnocchi s klobásou a zeleninou

Večera nemusí byť pozliepaná z toho, čo dom dal. Ak si každý deň nakúpite potrebné suroviny, varenie už bude blesková záležitosť.

(Zdroj: Isifa)

Gnocchi s klobásou a zeleninou
Suroviny na 4 porcie

  • 1 balenie gnocchi
  • 2 - 3 plátky masla
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 g šampiňónov
  • 4 malé cukety
  • 1 PL hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 500 g klobásy podľa chuti
  • čerstvá bazalka
  • parmezán
  • soľ, mleté čierne korenie

Všetku zeleninu očistite a rozkrájajte. Cibuľu a cesnak na malé kocky, cuketu na kolieska, šampiňóny na plátky. Klobásu rozkrájajte na kolieska a začnite ju pomaly opekať na rozpustenom masle. Keď sa zatiahne, pridajte cibuľu. Asi po piatich minútach pridajte cesnak, cuketu a šampiňóny. Medzitým, ako sa pripravuje zelenina a klobása, odvarte podľa návodu na obale gnocchi. Zeleninu zalejte mliekom s rozšľahanou múkou, ochuťte soľou a korením a nechajte prejsť varom. Nakoniec vmiešajte scedené gnocchi. Servírujte dozdobené parmezánom a bazalkou.

Tip: Do tohto receptu sa najviac hodí biela, hydinová alebo bylinková klobása. Môžete však použiť i klasickú paprikovú alebo opiecť guľôčky z mletého mäsa.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  2. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  3. Štefánka by Pulitzer
  4. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  6. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  7. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  8. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  9. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  10. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  1. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  2. Štefánka by Pulitzer
  3. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  4. Konferencia - EU support for research
  5. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  6. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  7. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  8. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  9. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  10. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 18 137
  2. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 14 231
  3. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 13 218
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 9 706
  5. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 339
  6. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 4 924
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 4 146
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 4 049
  9. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 3 644
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 400

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Rok po vražde: Bojím sa, čo sa deje a čo bude nasledovať

Ako sa zmenilo Slovensko. A zmenilo sa vôbec nejako?

Dobré ráno

Špeciálny podcast: Pred rokom zavraždili Jána a Martinu

Špeciálne vydanie podcastu k roku po vražde.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

V starých koľajach toho zostáva a beží priveľa

Obísť Smer sa stále zdá nemožné.

Neprehliadnite tiež

Neviete zaspať? Pustite si hučanie fénu alebo zvuk maternice

Po bielom šume prichádza ružový aj hnedý.

Stĺpček Osmelené

Hnevám sa. A to je dobré

Ak potláčame hnev, zanechá spúšť nielen v nás.

Michaela Žureková

Príbeh, v ktorom si van Gogh neodrezal ucho, ale kus srdca

Prehľad textov z prílohy Sex a vzťahy. Téma: samota.

Vincent van Gogh: Dr. Paul Gachet, 1890
Ilustračné foto.