Grécka špenátová omelete s fetou a olivami
Suroviny na 4 porcie
- 1 balenie čerstvého špenátu
- 50 g masla
- 1 cibuľa
- 8 vajíčok
- 50 ml mlieka
- 200 g syra feta
- hrsť tmavých olív (bez kôstky a náplne)
- podľa chuti kapary alebo kôpor
- soľ, mleté čierne korenie
Všetky suroviny si najskôr pripravte. Cibuľu rozkrájajte na kocky alebo kolieska a olivy na polovice.
Špenát premyte a sparte vo vriacej vode. Po scedení ho nechajte poriadne odkvapkať.
Na panvici rozohrejte maslo a opečte na ňom cibuľu do sklovita. Pridajte špenát a zeleninu zalejte vajíčkami rozšľahanými v mlieku.
Osoľte a okoreňte, premiešajte až po dno panvice a už bez miešania nechajte piecť na najnižšej teplote.
Na povrch pridajte olivy a namrvenú fetu a prikryte pokrievkou. Pečte, kým sa vajíčka nezatiahnu aj na povrchu.
Pred servírovaním podľa chuti dozdobte kaparami a kôprom. Servírujte s čerstvým pečivom.
Tip: S príchodom jari môžete špenát nahradiť vlastnými bylinkami alebo mladými výhonkami žihľavy.