Brownies košíčky
Suroviny na 4 – 6 porcií
- 120 g zmäknutého masla
- 150 g kryštálového cukru
- 2 vajíčka
- kvapka vanilkovej esencie
- 1 PL likéru
- 150 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- 300 g nahrubo nasekaných orechov
- 200 g extra horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa
- kakao na servírovanie
- maslo na vymazanie formičiek
Rúru predhrejte na 180 stupňov, formičky vymažte maslom. Ručne alebo šľahačom vymiešajte cukor so zmäknutým maslom dopenista. Miešajte aspoň 10 minút, aby sa kryštáliky cukru roztopili. Pridajte po jednom vajíčku, vanilkovú esenciu, likér a rozpustenú čokoládu. Jemne, ale dôkladne premiešajte. V druhej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a nasekané orechy. Sypkú zmes vmiešajte do tekutej a cesto naplňte do pripravených nádobiek. Pečte 20 – 25 minút. Servírujte horúce, pred servírovaním povrch posypte kakaom.
Tip: Po 20 minútach si koláčiky skontrolujte, aby ostali vlhké a neprepiekli ste ich. Cesto môžete upiecť i na malom plechu ako klasický brownies alebo ich plniť do papierových košíčkov ako cupcake.