SME
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Šťavnatý čokoládový nákyp bez vajíčok

Luxusne vyzerajúci nákyp, ktorý bude chutiť každému. Výhodou je, že ho dokážete pripraviť i keď vám práve došli vajíčka alebo máte na ne alergiu.

(Zdroj: Isifa)

Šťavnatý čokoládový nákyp bez vajíčok
Suroviny na 6 porcií

  • 130 g hladkej múky
  • 2 zarovnané ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g kakaa
  • 230 ml smotany na varenie
  • 1 PL likéru alebo koňaku s výraznou arómou (mandľový, kávový, orieškový)
  • 100 g nasekanej mliečnej čokolády s orieškami
  • 100 g mokrého hnedého cukru
  • 200 ml vody
  • kakao na posypanie
  • tuk na vymastenie formičiek

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Veľkú zapekaciu misu lebo 6 menších misiek jemne vymažte. Môžete použiť i olej v spreji. Do väčšej misy preosejte múku, práškový cukor, kakaový prášok, primiešajte k nim prášok do pečiva a štipku soli. V druhej miske zmiešajte smotanu, likér a nasekanú orieškovú čokoládu. Tekutú zmes primiešajte do sypkej a cesto rozdeľte do zapekacích misiek. Vodu priveďte do varu a nechajte v nej rozpustiť hnedý cukor. Sirupom prelejte povrch nákypov a vložte ich do rúry. Pečte približne 35 minút. Pred servírovaním povrch posypte kakaom. Servírovanie môžete obohatiť o šľahačku alebo o vanilkovú zmrzlinu.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Je lepšie použiť čokoládu s malými kúskami orieškov, nie s celými. Ak túžite po experimentovaní, pokojne použite raz horkú čokoládu a orechy nasekajte zvlášť, inokedy siahnite po bielej alebo po čokoláde s kúskami ovocia či s plnkou.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  2. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  4. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  5. Vitajte v postapokalyptickom svete
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  2. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  3. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  4. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  5. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  6. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  7. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. Úprava osobného motorového vozidla
  10. Important information for Brazilians living in Slovakia
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 515
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 840
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 341
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 996
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 896
  6. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 10 824
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 182
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje 9 732
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 558
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 464
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Františka Plamínková
Módna prehliadka Victoria's Secret.

Niekoľkominútové energetické tyčinky

Rýchla a zdravá sladkosť vám dodá energiu.

Tekvicové rizoto