SME

Snehová torta s čokoládovým krémom a ovocím

Vlastnoručne upečená čokoládová lahôdka vám spríjemní Valentína. Skúste vylepšený recept na snehovú tortu podľa Anny Pavlovovej.

(Zdroj: Isifa)

Snehová torta s čokoládovým krémom a ovocím
Suroviny na 4 porcie

Na korpus:

  • 3 vaječné bielky
  • 180 g kryštálového cukru
  • 1 ČL kukuričného škrobu
  • 1 ČL octu
  • 30 g kakaa

Na krém:

  • 3 žĺtky
  • 80 g práškového cukru
  • 2 PL kakaa
  • 100 g zmäknutého masla

Navyše podľa chuti:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

  • čerstvé drobné ovocie
  • šľahačka
  • zmrzlina
  • nastrúhaná čokoláda
  • nasekané karamelky

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Bielky vyšľahajte vo veľkej miske dotuha. Postupne po lyžičkách prišľahajte cukor a nakoniec pridajte škrob a ocot. Pre lepšie vmiešane môžete v malej miske škrob s octom zmiešať. Do snehovej hmoty vmiešajte asi štvrtinu kakaového prášku, potom z hmoty odoberte asi polovicu a do tej vmiešajte zvyšné kakao. Tmavšiu hmotu už iba 2 – 3 otočkami varešky vmiešajte do bledšej, čím vytvoríte mramorový efekt. Hmotu lyžicou nanášajte do stredu plechu na pečenie vystlaného papierom. Opakom lyžice vytvarujte kruh a dekoratívne vlnkovaný povrch. Plech vložte do rúry, teplotu hneď znížte na 150 stupňov a pečte asi 1,5 – 2 hodiny. Potom rúru vypnite, ale neotvárajte. Korpus v nej pri chladnutí nechajte dosušiť ešte asi 30 minút. Po vybratí ho nechajte úplne vychladnúť. Medzitým, kým sa korpus pečie, pripravte krém. Žĺtky s cukrom a kakaom šľahajte nad parou do zhustnutia a nechajte vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľahajte do peny a postupne k nemu prišľahajte žĺtkový krém. Tortu servírujte potretú krémom a dozdobenú podľa chuti.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Do snehu sa môže namiesto octu použiť i citrónová šťava. Niektoré recepty uvádzajú i vínny kameň.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  2. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  3. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  4. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  5. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  6. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 101 094
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 305
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 053
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 467
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 268
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 019
  7. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 017
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 472
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu