Pečené plnené jablká s medom, datľami a orechmi
Suroviny na 6 porcií
- 6 jabĺk
- 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov
- 3/4 šálky nasekaných datlí
- Kôra z jedného pomaranča
- 2-3 PL medu
- 1 ČL nasekanej čerstvej mäty
- Kúsok masla
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Kúskom masla vymažte zapekaciu misu alebo malý plech. Jablká umyte a pomocou vykrajovačom jadrovníka im vyrežte stredy, pričom jablká musia ostať celé. Pripravené jablká naukladajte do misy. Všetky ostatné suroviny zmiešajte a zmesou jablká naplňte. Kožu môžete jemne narezať, aby ju neroztrhlo. Pečte približne 40 minút.
Tip: Do plnky môžete pridať i mletú škoricu, jablká môžete podliať pomarančovou šťavou, ktorý vám ostal pri strúhaní kôry. Orechy môžete pred nasekaní opiecť na suchej panvici.