Bravčová panenka piatich vôní s opekanými rezancami
Suroviny na 4 porcie
- 800 g bravčovej panenky
- sezamový olej
- 1 PL korenia piatich vôní
- 2 - 3 plátky masla
- soľ, mleté čierne korenie
Na rezance:
- 2 PL oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- kúsok nasekaného zázvoru
- 2 oranžové alebo červené papriky
- štipka čili korenia
- 3 jarné cibuľky
- 200 g vaječných rezancov
- 2 PL sójovej omáčky
- hoisin omáčka
- soľ
Rezance predvarte alebo predmočte podľa návodu na obale. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Mäso vcelku potrite sezamovým olejom a korením piatich vôní. Na panvici zahrejte maslo a mäso na ňom opečte z každej strany dozlatista. Preložte ho do zapekacej misy a vložte do rúry na 8 -10 minút. Po upečení, ho nechajte odležať. Vo veľkej panvici alebo woku rozohrejte olej, pridajte cesnak, zázvor a čili korenie a opekajte asi minútu. Pridajte na rezance pokrájanú papriku a na kolieska pokrájané cibuľky a po ďalšej minúte sójovú a hoisin omáčku. Nakoniec pridajte scedené rezance, všetko dobre premiešajte a opečte podľa chuti. Servírujte rezance s rozkrájaným mäsom.
Tip: Namiesto obyčajných olejov skúste použiť výraznejšie ako napríklad arašidový olej. Na konci môžete celý pokrm posypať nasekanými opraženými nesolenými arašidmi.