Bravčové mäso piatich vôní s opekanými rezancami

Množstvo špinavého riadu ospravedlní rýchla večera, ktorá nielen dobre vyzerá ale aj báječne chutí...

(Zdroj: Isifa)

Bravčová panenka piatich vôní s opekanými rezancami
Suroviny na 4 porcie

  • 800 g bravčovej panenky
  • sezamový olej
  • 1 PL korenia piatich vôní
  • 2 - 3 plátky masla
  • soľ, mleté čierne korenie

Na rezance:

  • 2 PL oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok nasekaného zázvoru
  • 2 oranžové alebo červené papriky
  • štipka čili korenia
  • 3 jarné cibuľky
  • 200 g vaječných rezancov
  • 2 PL sójovej omáčky
  • hoisin omáčka
  • soľ

Rezance predvarte alebo predmočte podľa návodu na obale. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Mäso vcelku potrite sezamovým olejom a korením piatich vôní. Na panvici zahrejte maslo a mäso na ňom opečte z každej strany dozlatista. Preložte ho do zapekacej misy a vložte do rúry na 8 -10 minút. Po upečení, ho nechajte odležať. Vo veľkej panvici alebo woku rozohrejte olej, pridajte cesnak, zázvor a čili korenie a opekajte asi minútu. Pridajte na rezance pokrájanú papriku a na kolieska pokrájané cibuľky a po ďalšej minúte sójovú a hoisin omáčku. Nakoniec pridajte scedené rezance, všetko dobre premiešajte a opečte podľa chuti. Servírujte rezance s rozkrájaným mäsom.

Tip: Namiesto obyčajných olejov skúste použiť výraznejšie ako napríklad arašidový olej. Na konci môžete celý pokrm posypať nasekanými opraženými nesolenými arašidmi.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Hitparáda štiav
  2. 14. ročník AmCham „JOB FAIR“ v Košiciach
  3. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  4. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  5. Malé knedličky, veľké dojmy
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  7. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  8. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  9. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  10. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 11 861
  2. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 236
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 8 680
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 971
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 774
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 4 064
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 507
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 3 116
  9. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017 2 375
  10. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet 2 185

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Kocáb: Kisku už dlho uznávam, ocenenie ma šokovalo

Pre SME hovorí, že je hrdý slniečkar. Keď pôjdeme tvrdou silou, nemáme šancu.

KULTÚRA

Minúta po minúte: Moonlight má prvého Oscara

Odovzdávanie budeme sledovať naživo.

TECH

Nokii sa podarilo vstať z mŕtvych. Ukázali Nokiu 3310

Majú Android, nízku cenu a dobrý hardvér.

ŠPORT

Sagan ukázal cit pre taktiku a ešte lepšiu formu ako pred rokom

V sobotu bol druhý, v nedeľu už vyhral.

Neprehliadnite tiež

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazí svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.

Niečo pre odvážne: Trblietavá glamour móda

Trblietky a lesklé materiály sa tento rok vracajú na scénu v plnej paráde.

Celebritní adoptívni rodičia: Tieto známe tváre rozšírili svoju rodinu adopciou

Niektorým sa nepošťastilo mať biologické deti, iné chceli pomôcť opusteným.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop