SME
Piatok, 21. február, 2020 | Meniny má Eleonóra

Bravčové mäso piatich vôní s opekanými rezancami

Množstvo špinavého riadu ospravedlní rýchla večera, ktorá nielen dobre vyzerá ale aj báječne chutí...

(Zdroj: Isifa)

Bravčová panenka piatich vôní s opekanými rezancami
Suroviny na 4 porcie

  • 800 g bravčovej panenky
  • sezamový olej
  • 1 PL korenia piatich vôní
  • 2 - 3 plátky masla
  • soľ, mleté čierne korenie

Na rezance:

  • 2 PL oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok nasekaného zázvoru
  • 2 oranžové alebo červené papriky
  • štipka čili korenia
  • 3 jarné cibuľky
  • 200 g vaječných rezancov
  • 2 PL sójovej omáčky
  • hoisin omáčka
  • soľ

Rezance predvarte alebo predmočte podľa návodu na obale. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Mäso vcelku potrite sezamovým olejom a korením piatich vôní. Na panvici zahrejte maslo a mäso na ňom opečte z každej strany dozlatista. Preložte ho do zapekacej misy a vložte do rúry na 8 -10 minút. Po upečení, ho nechajte odležať. Vo veľkej panvici alebo woku rozohrejte olej, pridajte cesnak, zázvor a čili korenie a opekajte asi minútu. Pridajte na rezance pokrájanú papriku a na kolieska pokrájané cibuľky a po ďalšej minúte sójovú a hoisin omáčku. Nakoniec pridajte scedené rezance, všetko dobre premiešajte a opečte podľa chuti. Servírujte rezance s rozkrájaným mäsom.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Namiesto obyčajných olejov skúste použiť výraznejšie ako napríklad arašidový olej. Na konci môžete celý pokrm posypať nasekanými opraženými nesolenými arašidmi.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  2. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  3. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  4. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  5. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  6. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo
  7. Ako si prepojiť auto so smartfónom?
  8. Kto bude ďalší? Hľadajte s nami Učiteľa Slovenska
  9. Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál
  10. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom
  1. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  2. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  3. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  4. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  5. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  6. Naštartuj svoju budúcnosť na EkF TUKE
  7. Ktorá farba je tá tvoja?
  8. Maturuješ a hľadáš kam na vysokú?
  9. ... viac ako vzdelanie
  10. Študuj matematiku, fyziku a informatiku v Prahe
  1. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom 11 430
  2. Vyrábali kozmetiku, o ktorú nebol záujem. Napriek tomu prerazili 8 528
  3. Viete aký dôchodok budete mať? Radšej si ho vypočítajte 8 184
  4. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo 7 562
  5. Mexiko, Maldivy či Maurícius. Kam ísť za TOP exotikou v zime? 6 295
  6. Darujte od srdca pre rozum 5 514
  7. Bytová kríza. Ako na daňové priznanie? Kam investovať? 5 300
  8. SME proti extrémizmu na školách 5 138
  9. Peniaze z poistky môžete dostať rýchlejšie. Poradíme vám ako 4 867
  10. Iná tvár Turecka: Oplatí sa navštíviť Severný Cyprus? 4 826

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Beaty Balogovej

Dva roky po: Vražda presiakla aj do nášho jazyka

Slová Brucho, volavka či paparazzovanie už nikdy nebudú znieť ako pred vraždou.

Ján a Martina.
Dobré ráno

Dobré ráno: Dva roky po vražde rozplietame mafiánsky štát

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili pred dvomi rokmi.

Podcast Dobré Ráno.
Českí dokumentaristi Vít Klusák a Barbora Chalupová.