SME
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Bravčové mäso piatich vôní s opekanými rezancami

Množstvo špinavého riadu ospravedlní rýchla večera, ktorá nielen dobre vyzerá ale aj báječne chutí...

(Zdroj: Isifa)

Bravčová panenka piatich vôní s opekanými rezancami
Suroviny na 4 porcie

  • 800 g bravčovej panenky
  • sezamový olej
  • 1 PL korenia piatich vôní
  • 2 - 3 plátky masla
  • soľ, mleté čierne korenie

Na rezance:

  • 2 PL oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok nasekaného zázvoru
  • 2 oranžové alebo červené papriky
  • štipka čili korenia
  • 3 jarné cibuľky
  • 200 g vaječných rezancov
  • 2 PL sójovej omáčky
  • hoisin omáčka
  • soľ

Rezance predvarte alebo predmočte podľa návodu na obale. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Mäso vcelku potrite sezamovým olejom a korením piatich vôní. Na panvici zahrejte maslo a mäso na ňom opečte z každej strany dozlatista. Preložte ho do zapekacej misy a vložte do rúry na 8 -10 minút. Po upečení, ho nechajte odležať. Vo veľkej panvici alebo woku rozohrejte olej, pridajte cesnak, zázvor a čili korenie a opekajte asi minútu. Pridajte na rezance pokrájanú papriku a na kolieska pokrájané cibuľky a po ďalšej minúte sójovú a hoisin omáčku. Nakoniec pridajte scedené rezance, všetko dobre premiešajte a opečte podľa chuti. Servírujte rezance s rozkrájaným mäsom.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Namiesto obyčajných olejov skúste použiť výraznejšie ako napríklad arašidový olej. Na konci môžete celý pokrm posypať nasekanými opraženými nesolenými arašidmi.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 42 887
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 23 911
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 891
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 125
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 677
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 593
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 448
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 352
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 345
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 205
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Daniel Lipšic.

Krajniak a Lipšic sa poznajú dekády.

8 h

Má jeden z kandidátov aj špeciálne zaobchádzanie?

4 h

Neprehliadnite tiež

Na aféru so šéfom tvrdo doplatila.

10 h
Zuzana Guzmická

Guzmická hovorí o tom, čo robiť, keď dieťa nechce spať.

24. jan

Lahodne jemné, voňavé, sladké a zároveň chladivo osviežujúce. Také je tiramisu...

18. aug
Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

22. jan