Exotické kuracie prsia so šošovicovým šalátom
Suroviny na 4 porcie
- 4 kuracie prsia
- 2 PL olivového oleja
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- šťava a kôra z jedného pomaranča
- 1-2 PL medu
- 1 ČL sušeného oregana
- štipka čili korenia
- soľ, mleté biele korenie
- 2 PL slnečnicového oleja
- 2 plátky masla
Na šalát:
- 180 g cherry paradajok
- 400 g predvarenej šošovice
- 2 ČL hrubozrnnej horčice
- 1 - 2 PL citrónovej šťavy
- 1 PL cukru
- čerstvý tymian
- 100 ml šalátového oleja (orechový, ľanový, sezamový...)
Vo väčšej miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, pomarančovú šťavu a kôru, med, oregano a čili korenie. Kuracie prsia umyte, osušte osoľte a okoreňte. Vložte ich do marinády a premiešajte tak, aby sa rovnomerne pokryli. Nechajte postáť asi 15 minút. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Na sporáku rozohrejte na panvici slnečnicový olej s maslom a prudko na ňom opečte kuracie prsia z obidvoch strán. Mäso preložte do zapekacej misy a prelejte výpekom a zvyšnou marinádou. Pečte približne desať minút. Medzitým pripravte šalát z rozkrájaných paradajok a šošovice a zalejte ho zálievkou pripravenou zo zvyšných surovín. Servírujte šalát izbovej teploty a horúce mäso.