SME

Netradičná hovädzia polievka s paradajkami

Niet nad polievku s čerstvým pečivom, ktorá zastúpi i hlavný chod. Skúste a neoľutujete.

(Zdroj: Isifa)

Hovädzia polievka s paradajkami
Suroviny na 4 - 6 porcií

  • 500 g hovädzích chvostov
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 výhon stonkového zeleru
  • 6 paradajok
  • 800 ml vody
  • 1 - 2 PL worcesterskej omáčky
  • 1 - 2 bobkové listy
  • soľ, mleté čierne korenie

Rúru predhrejte na 140 stupňov. Nasekané a umyté chvosty vložte do hrnca alebo pekáča, krátko ich opečte, aby sa zatiahli, zalejte asi 150 ml vody a prikryté pokrievkou vložte do rúry na 3 - 4 hodiny. Po vychladnutí oberte mäso a kosti a tuk nevyhadzujte. Všetku zeleninu očistite a rozkrájajte na kocky. Rozohrejte olej a pražte na ňom cibuľu, mrkvu a zeler asi 10 minút. Pridajte paradajky a pražte ďalších päť minút. Pridajte obraté mäso, kosti, tuk a výpek z mäsa. Nakoniec zalejte vodou a pridajte bobkový list a worcesterskú omáčku. Dochuťte soľou a čiernym korením. Hrniec prikryte a nechajte dusiť na najmenšom plameni asi 2 - 4 hodiny. Občas pomiešajte a podľa potreby dolejte vodu. Servírujte horúce s čerstvým pečivom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Takúto polievku je výhodné pripravovať v pomalovarnom hrnci, kde celý proces zaberie 8 - 10 hodín. Ak sa neradi prehrabujete v kostiach na tanieri, môžete si chvosty namiesto pečenia poriadne do mäkka uvariť, mäso obrať a použiť už iba precedený čistý vývar bez kostí. Ak nezoženiete chvosty, môžete použiť nasekanú krkovičku s kosťou alebo i čisté mäso bez kosti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood
  2. Jesenný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  3. Jesenné MUST-TRY dobroty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky
  4. Blíži sa dvanásty ročník filmovej prehliadky Be2Can
  5. Spoločnosť EY Slovensko vyhlásila jubilejný 20.ročník súťaže EY
  6. Pridaj sa do komunity, ktorá ťa posunie
  7. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s
  8. Hodnotenie profesionála: Dovolenka v Katare plnom kontrastov
  1. Jesenný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  2. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood
  3. Blíži sa dvanásty ročník filmovej prehliadky Be2Can
  4. Slovensko na nohách. Začína 10. ročník Európskeho týždňa športu
  5. Jesenné MUST-TRY dobroty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky
  6. Spoločnosť EY Slovensko vyhlásila jubilejný 20.ročník súťaže EY
  7. Bez nich by elektrina netiekla.
  8. Pridaj sa do komunity, ktorá ťa posunie
  1. J&T GRANT Jeden Team umožní trénovať až 15 000 deťom ročne 7 513
  2. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia 3 727
  3. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s 3 579
  4. Slováci vytvorili mlieko, ktoré nemá obdobu v celej Európe 3 233
  5. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood 2 621
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka v Katare plnom kontrastov 2 604
  7. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 2 097
  8. Ponúkali vlastné bývanie, dnes majú v Tatrách úspešné hotely 1 829
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Matúš Radusovsky: Bezpečnosť medu: Pravda o teple, kove a skladovaní
  2. Igor Múdry: Kyslá kapustička
  3. Matúš Radusovsky: Nie je med ako med: v rozmanitosti sa skrýva jeho sila
  4. Zdravotní Klauni: Zdravotná klaunka: Keď si nasadíme na tvár červený nos, pozeráme sa na svet inak
  5. Janka Bittó Cigániková: Klamstvá o interrupciách. Naleteli ste aj vy?
  6. Andrea Podešvová: Je nevera vždy zrada, alebo niekedy len volanie o pomoc?
  7. Tomáš Mikloško: 8 prekvapivých faktov o vzťahoch, ktoré zmenia váš pohľad na lásku
  8. Zdravotní Klauni: Otec, bezpečný prístav dieťaťa v nemocnici
  1. Radko Mačuha: Takto sa to robí, do Šimečkovej matere. 22 455
  2. Vladimír Zervan: Ficov úpadok 14 471
  3. Daniel Guľaš: Všetko dobré, Ľuboš. 9 828
  4. Ivan Čáni: Kolaborant a vlastizradca Blaha sa už aj strihá kvôli Rusom. 9 587
  5. Jaroslav Liptak: Kto stojí za 708 firmami? Robert Fico? Nie... hádajte znova. Kto je pani Ficová? 9 278
  6. Ivan Čáni: Súdruh Fico, ďakujem! Vďaka vám nezomriem sprostý ani naivný. 9 140
  7. Ivan Mlynár: Pán Peter Tkačenko, na samozvaného šerifa sa hráte vy a nie Štefan Hamran. 9 006
  8. Otilia Horrocks: Keď Monika Beňová moralizuje z miesta pre ZŤP 8 632
  1. Marian Nanias: Problémy na tureckej JE Akkuyu.
  2. Radko Mačuha: Začnú nás stíhať za porušovanie národnej identity?
  3. Radko Mačuha: Už aj Verejné záchody chráni Ústava Slovenskej Republiky.
  4. Tupou Ceruzou: Neotravujte
  5. INESS: Socializmus skončil, ale láska k štátnemu stále žije
  6. Tupou Ceruzou: Iný
  7. Věra Tepličková: Keď zavolá rodina, vycestuje Martina
  8. Karol Galek: 5 klamstiev ministerky Sakovej o energopomoci
reklama
SkryťZatvoriť reklamu