SME
Streda, 28. júl, 2021 | Meniny má KrištofKrížovkyKrížovky

Netradičná hovädzia polievka s paradajkami

Niet nad polievku s čerstvým pečivom, ktorá zastúpi i hlavný chod. Skúste a neoľutujete.

(Zdroj: Isifa)

Hovädzia polievka s paradajkami
Suroviny na 4 - 6 porcií

  • 500 g hovädzích chvostov
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 výhon stonkového zeleru
  • 6 paradajok
  • 800 ml vody
  • 1 - 2 PL worcesterskej omáčky
  • 1 - 2 bobkové listy
  • soľ, mleté čierne korenie

Rúru predhrejte na 140 stupňov. Nasekané a umyté chvosty vložte do hrnca alebo pekáča, krátko ich opečte, aby sa zatiahli, zalejte asi 150 ml vody a prikryté pokrievkou vložte do rúry na 3 - 4 hodiny. Po vychladnutí oberte mäso a kosti a tuk nevyhadzujte. Všetku zeleninu očistite a rozkrájajte na kocky. Rozohrejte olej a pražte na ňom cibuľu, mrkvu a zeler asi 10 minút. Pridajte paradajky a pražte ďalších päť minút. Pridajte obraté mäso, kosti, tuk a výpek z mäsa. Nakoniec zalejte vodou a pridajte bobkový list a worcesterskú omáčku. Dochuťte soľou a čiernym korením. Hrniec prikryte a nechajte dusiť na najmenšom plameni asi 2 - 4 hodiny. Občas pomiešajte a podľa potreby dolejte vodu. Servírujte horúce s čerstvým pečivom.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Takúto polievku je výhodné pripravovať v pomalovarnom hrnci, kde celý proces zaberie 8 - 10 hodín. Ak sa neradi prehrabujete v kostiach na tanieri, môžete si chvosty namiesto pečenia poriadne do mäkka uvariť, mäso obrať a použiť už iba precedený čistý vývar bez kostí. Ak nezoženiete chvosty, môžete použiť nasekanú krkovičku s kosťou alebo i čisté mäso bez kosti.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kravy jedia srvátku. Výrobky vďaka tomu nemajú konkurenciu
  2. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu
  3. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  4. Túto bagetu jedia Slováci už 24 rokov. Čo nám chutí najviac?
  5. M. Šmigura: Pozeráme sa smerom na Varšavu
  6. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom
  7. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  8. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  10. Lenivý brunch s Muchom
  1. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  2. Keď ekológia spája
  3. Wüstenrot predstavuje novú stratégiu pre slovenský trh
  4. Na zmenu zdravotnej poisťovne vám po novom stačia 3 minúty
  5. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  6. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Slovník investora 07: Bitcoin a jeho úloha v portfóliu investora
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  10. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 10 820
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 685
  3. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 4 806
  4. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 4 270
  5. Investovať do akcií a ETF v malom sa teraz dá výhodnejšie 4 129
  6. Od Česka až po Jadran 3 972
  7. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 3 152
  8. Nikto im nezatlieska. Koľko medailí získajú Slováci v Tokiu? 3 002
  9. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 2 920
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny 2 202
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Do kaviarne Towers nevidno.

Inšpekcia má odposluchy aj videozáznamy.


8 h
Zuzana Rehák Štefečeková na LOH Tokio 2020 / 2021.

Sledujte online letnú olympiádu.


Sportnet a 1 ďalší 6 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Za kyberšikanu hrozí až šesť rokov.


a 1 ďalší 7 h

Neprehliadnite tiež

Nadmerná prívetivosť môže brániť pokroku v živote.


13 h
Michaela Žureková

Odhalené političky platia vyššiu daň ako muži.


17 h

Podcast Medzi nami o vplyve sebalásky na sex a vzťahy.


a 1 ďalší 21 h