SME
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Netradičná hovädzia polievka s paradajkami

Niet nad polievku s čerstvým pečivom, ktorá zastúpi i hlavný chod. Skúste a neoľutujete.

(Zdroj: Isifa)

Hovädzia polievka s paradajkami
Suroviny na 4 - 6 porcií

  • 500 g hovädzích chvostov
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 výhon stonkového zeleru
  • 6 paradajok
  • 800 ml vody
  • 1 - 2 PL worcesterskej omáčky
  • 1 - 2 bobkové listy
  • soľ, mleté čierne korenie

Rúru predhrejte na 140 stupňov. Nasekané a umyté chvosty vložte do hrnca alebo pekáča, krátko ich opečte, aby sa zatiahli, zalejte asi 150 ml vody a prikryté pokrievkou vložte do rúry na 3 - 4 hodiny. Po vychladnutí oberte mäso a kosti a tuk nevyhadzujte. Všetku zeleninu očistite a rozkrájajte na kocky. Rozohrejte olej a pražte na ňom cibuľu, mrkvu a zeler asi 10 minút. Pridajte paradajky a pražte ďalších päť minút. Pridajte obraté mäso, kosti, tuk a výpek z mäsa. Nakoniec zalejte vodou a pridajte bobkový list a worcesterskú omáčku. Dochuťte soľou a čiernym korením. Hrniec prikryte a nechajte dusiť na najmenšom plameni asi 2 - 4 hodiny. Občas pomiešajte a podľa potreby dolejte vodu. Servírujte horúce s čerstvým pečivom.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Takúto polievku je výhodné pripravovať v pomalovarnom hrnci, kde celý proces zaberie 8 - 10 hodín. Ak sa neradi prehrabujete v kostiach na tanieri, môžete si chvosty namiesto pečenia poriadne do mäkka uvariť, mäso obrať a použiť už iba precedený čistý vývar bez kostí. Ak nezoženiete chvosty, môžete použiť nasekanú krkovičku s kosťou alebo i čisté mäso bez kosti.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vitajte v postapokalyptickom svete
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  5. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  3. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  4. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  5. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  6. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Úprava osobného motorového vozidla
  9. Important information for Brazilians living in Slovakia
  10. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 306
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 176
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 805
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 008
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 953
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 006
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 147
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 600
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 513
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 360
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu