SME

Aromatické karí z jahňacieho mäsa

Voňavé korenie nepatrí len do sviatočných koláčikov. Na slano vynikne rovnako lahodne ako na sladko...

(Zdroj: Isifa)

Aromatické karí z jahňacieho mäsa
Suroviny na 6 porcií

  • 200 g sušených marhúľ
  • 150 ml silno vylúhovaného rooibos čaju
  • olej
  • 1,2 kg jahňacieho mäsa
  • 1 veľká cibuľa
  • kúsok nastrúhaného zázvoru
  • 2 ČL mletej škorice
  • 1 PL mletého koriandra
  • 1 PL karí korenia
  • 2 - 3 klinčeky
  • 4 kardamómy
  • 1 badián
  • 400 g konzerva sekaných paradajok
  • 300 - 400 ml paradajkového pyré (pretlaku)
  • 350 ml hovädzieho vývaru
  • soľ

Marhule namočte do čaju a nechajte ich tam najmenej hodinu. Ak máte mäso bez kosti, zviažte ho potravinárskym špagátikom na pevnú rolku. Opražte ho sprudka na rozpálenom oleji z každej strany do hneda. Preložte ho do pekáča a na rozpálenej panvici opražte na kocky pokrájanú cibuľu spolu so všetkým korením. Cibuľu a korenie zalejte vývarom a pridajte k mäsu spolu s paradajkami, pretlakom a pokrájanými marhuľami. Mäso trošku osoľte a prikryté dajte piecť na dve hodiny. Podľa potreby ho podlejte vodou, aby neprihorelo. Hotové mäso oberte alebo „rozbite“ vidličkou na kúsky a vyberte z nich korenia. Servírujte s ryžou alebo cesnakovými plackami. Dozdobiť môžete nasekanými praženými mandľami.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: V tom recepte vyniká jahňacie mäso, môžete ho však nahradiť i inými druhmi. Ak si chcete prácu uľahčiť, môžete karí pripravovať i z nakrájaného mäsa alebo siahnuť po kuracích stehnách. Karí chutí najlepšie na druhý deň.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  2. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  3. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  4. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  5. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  6. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 101 021
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 296
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 040
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 466
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 260
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 039
  7. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 003
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 470
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu