Karfiolová kaša s parmezánom a slaninou

Netradičná ale o to zaujímavejšia a chutnejšia môže byť kaša z karfiolu.

(Zdroj: Isifa)

Karfiolová kaša s parmezánom a slaninou
Suroviny na 4 porcie

  • 1 veľký karfiol
  • 100 g masla
  • trošku olivového oleja
  • štipka muškátového orieška
  • 6 lístkov šalvie
  • 1 - 2 lyžice tučnej kyslej smotany (20 - 30 percent tuku)
  • hrsť strúhaného parmezánu
  • plátky slaniny
  • soľ, mleté čierne korenie

Očistený karfiol rozdeľte na ružičky a krátko ich predvarte alebo naparte. Naukladajte ho na plech a rozmiestnite na povrchu ružičiek plátky masla. Pokropte ich olivovým olejom, posypte muškátovým orieškom, osoľte, okoreňte, rozmiestnite lístky šalvie. Vložte do predhriatej rúry alebo pod gril a pečte kým nechytí zlatohnedý nádych. Medzitým upražte slaninu do chrumkava. Niekoľko ružičiek si môžete odložiť bokom na servírovanie. Ostatné roztlačte vidličkou alebo mačkadlom na kašu. Kaša by mala ostať hrudkovitá, nevymiešajte ju na hladké pyré. Pridajte do nej smotanu a dochuťte. Servírujte horúcu kašu dozdobenú ružičkou karfiolu, parmezánom a opečenou slaninou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Ku karfiolu môžete pridať piecť i celý cesnak a potom ho roztlačený primiešať do kaše. Takto pripravená kaša chutí vynikajúco i sama alebo obohatená o volské oko. Ak vynecháte slaninu, môžete ju smelo servírovať k pečenému kurčaťu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 31 812
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 21 357
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 311
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 856
  5. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 8 098
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 6 765
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 545
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 663
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 819
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 181

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan vie, že vyhrá. Len musím prísť do Paríža, hovorí

Slovák má na čele bodovacej súťaže už prakticky nedostižný náskok.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.