SME
Štvrtok, 14. november, 2019 | Meniny má Irma

Karfiolová kaša s parmezánom a slaninou

Netradičná ale o to zaujímavejšia a chutnejšia môže byť kaša z karfiolu.

(Zdroj: Isifa)

Karfiolová kaša s parmezánom a slaninou
Suroviny na 4 porcie

  • 1 veľký karfiol
  • 100 g masla
  • trošku olivového oleja
  • štipka muškátového orieška
  • 6 lístkov šalvie
  • 1 - 2 lyžice tučnej kyslej smotany (20 - 30 percent tuku)
  • hrsť strúhaného parmezánu
  • plátky slaniny
  • soľ, mleté čierne korenie

Očistený karfiol rozdeľte na ružičky a krátko ich predvarte alebo naparte. Naukladajte ho na plech a rozmiestnite na povrchu ružičiek plátky masla. Pokropte ich olivovým olejom, posypte muškátovým orieškom, osoľte, okoreňte, rozmiestnite lístky šalvie. Vložte do predhriatej rúry alebo pod gril a pečte kým nechytí zlatohnedý nádych. Medzitým upražte slaninu do chrumkava. Niekoľko ružičiek si môžete odložiť bokom na servírovanie. Ostatné roztlačte vidličkou alebo mačkadlom na kašu. Kaša by mala ostať hrudkovitá, nevymiešajte ju na hladké pyré. Pridajte do nej smotanu a dochuťte. Servírujte horúcu kašu dozdobenú ružičkou karfiolu, parmezánom a opečenou slaninou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Ku karfiolu môžete pridať piecť i celý cesnak a potom ho roztlačený primiešať do kaše. Takto pripravená kaša chutí vynikajúco i sama alebo obohatená o volské oko. Ak vynecháte slaninu, môžete ju smelo servírovať k pečenému kurčaťu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Obyčajné dáta sa dokážu premeniť na neobyčajné veci
  2. Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.
  3. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme
  4. Kedy sa vám jazda na LPG oplatí, ako servisovať a kde netankovať
  5. Raj prírodného snehu Aflenzer Bürgeralm v regióne HOCHsteiermark
  6. Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček
  7. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?
  8. Darčeky sa dajú tento rok kúpiť výhodnejšie
  9. Nestarnú, ale dozrievajú
  10. Vykurujete plynom? Využite špeciálnu ponuku od ZSE
  1. Raj prírodného snehu Aflenzer Bürgeralm v regióne HOCHsteiermark
  2. Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.
  3. Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček
  4. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?
  5. Prezentácia zahraničných partnerských univerzít na EUBA
  6. Tatras guide: A fresh take on the stunning soul of Slovakia
  7. Nové palivo E10 zníži emisie v doprave
  8. Denisa Fedáková: Štyridsiatka nie je vôbec prekážkou
  9. Darčeky sa dajú tento rok kúpiť výhodnejšie
  10. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme
  1. TOP pätnásť miest v Spojených arabských emirátoch 10 972
  2. Príbehy z raketovej základne, ktoré ste nikdy nemali počuť 8 200
  3. 5 najúčinnejších tipov, ako sa zbaviť bolesti hlavy 7 892
  4. Kedy sa vám jazda na LPG oplatí, ako servisovať a kde netankovať 6 750
  5. Pre prácu v banke sú nevyhnutné tri schopnosti. Máte ich? 6 060
  6. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku? 6 014
  7. Vykurujete plynom? Využite špeciálnu ponuku od ZSE 5 727
  8. Limitovaná ponuka: balík SME.sk + DIGI GO so zľavou až 52 % 5 721
  9. VIVO! prišlo do Bratislavy 4 848
  10. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme 4 314

Hlavné správy zo Sme.sk

Monika Jankovská.
Dobré ráno

Dobré ráno: Kotleba má strach, bojí sa Harabina

Extrémisti sa snažia vytvoriť jednotný front.

Podcast Dobré Ráno
STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Nechcela by Jankovská radšej mlčať?

Jankovská vyniká teflónom navonok a odhodlaním dovnútra.

Peter Tkačenko

Záchranár: Nedá sa pomôcť hneď každému, pri nehodách musíme stanoviť priority

Rozhovor s Viliamom Dobiášom o nešťastiach s množstvom zranených.

Viliam Dobiáš.

Neprehliadnite tiež

Stĺpček Osmelené

Päťkrát vďaka, milí muži

Nemusíme sa hrať na všeobjímajúce divožienky plné lásky.

Michaela Žureková