SME

Rizoto s údenou rybou a vajíčkom

Ak máte radi v kuchyni experimenty a exotiku, s týmto nezvyčajnom rizotom si určite prídu vaše chuťové poháriky na svoje.

Rizoto s údenou rybou a vajíčkom.Rizoto s údenou rybou a vajíčkom. (Zdroj: Isifa)

Rizoto s údenou rybou a vajíčkom
Suroviny na 6 porcií

  • 250 g basmati ryže
  • 6 vajíčok
  • 2 cibule
  • 100 g masla
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 1 ČL mletej rímskej rasce
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • 1 - 2 PL horčicových semienok
  • 2 červené hrubostenné papriky
  • 800 g údenej ryby
  • 1 l mlieka
  • 2 bobkové listy
  • niekoľko zrniečok čierneho korenia
  • 1 limeta
  • 1 zväzok jarnej alebo lahôdkovej cibuľky
  • čerstvá koriandrová vňať
  • soľ, mleté čierne korenie

Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Vajíčka uvarte na tvrdo. Cibuľu pokrájajte na kocky, zázvor nastrúhajte, papriky rozkrájajte na kocky alebo pásiky, cibuľky nasekajte na kolieska aj so zelenou časťou. V hrnci rozohrejte maslo a opražte na ňom kocky cibule. Pridajte všetky suché koreniny a krátko ich opečte, aby uvoľnili vône. Rybu namočte, dajte variť do mlieka aj s bobkovým listom a celým korením. Varte asi osem minút, potom ju vyberte a oberte z nej čisté mäso. Ryžu pridajte k opraženej cibuli a premiešajte. Nakoniec jedlo doplňte o kúsky ryby, rozkrájané vajíčka, pokvapkajte limetovou šťavou, posypte mladou cibuľkou, nasekanou koriandrovou vňaťou, dochuťte soľou a korením a jemne premiešajte, aby ste nenarušili rybu a vajíčka. Podávať môžete horúce aj studené s kvalitným bielym vínom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Na tento recept, pravým menom zvaný kedgeree sa zvyčajne používa údená treska. Môžete však siahnuť po u nás dostupnejších rybách ako údený pstruh, kapor i mäso z údenej makrely či lososa. Prinajhoršom postačí i biela parená ryba alebo údené kuracie prsia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 960
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 583
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 763
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 590
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 282
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 025
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 615
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 096
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  2. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  3. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  4. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  5. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  6. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  7. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  8. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 192
  2. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 12 017
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 558
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 276
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 858
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 672
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 016
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 527
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
reklama
SkryťZatvoriť reklamu