Rizoto s údenou rybou a vajíčkom

Ak máte radi v kuchyni experimenty a exotiku, s týmto nezvyčajnom rizotom si určite prídu vaše chuťové poháriky na svoje.

(Zdroj: Isifa)

Rizoto s údenou rybou a vajíčkom
Suroviny na 6 porcií

  • 250 g basmati ryže
  • 6 vajíčok
  • 2 cibule
  • 100 g masla
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 1 ČL mletej rímskej rasce
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • 1 - 2 PL horčicových semienok
  • 2 červené hrubostenné papriky
  • 800 g údenej ryby
  • 1 l mlieka
  • 2 bobkové listy
  • niekoľko zrniečok čierneho korenia
  • 1 limeta
  • 1 zväzok jarnej alebo lahôdkovej cibuľky
  • čerstvá koriandrová vňať
  • soľ, mleté čierne korenie

Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Vajíčka uvarte na tvrdo. Cibuľu pokrájajte na kocky, zázvor nastrúhajte, papriky rozkrájajte na kocky alebo pásiky, cibuľky nasekajte na kolieska aj so zelenou časťou. V hrnci rozohrejte maslo a opražte na ňom kocky cibule. Pridajte všetky suché koreniny a krátko ich opečte, aby uvoľnili vône. Rybu namočte, dajte variť do mlieka aj s bobkovým listom a celým korením. Varte asi osem minút, potom ju vyberte a oberte z nej čisté mäso. Ryžu pridajte k opraženej cibuli a premiešajte. Nakoniec jedlo doplňte o kúsky ryby, rozkrájané vajíčka, pokvapkajte limetovou šťavou, posypte mladou cibuľkou, nasekanou koriandrovou vňaťou, dochuťte soľou a korením a jemne premiešajte, aby ste nenarušili rybu a vajíčka. Podávať môžete horúce aj studené s kvalitným bielym vínom.

Tip: Na tento recept, pravým menom zvaný kedgeree sa zvyčajne používa údená treska. Môžete však siahnuť po u nás dostupnejších rybách ako údený pstruh, kapor i mäso z údenej makrely či lososa. Prinajhoršom postačí i biela parená ryba alebo údené kuracie prsia.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Hitparáda štiav
  2. 14. ročník AmCham „JOB FAIR“ v Košiciach
  3. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  4. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  5. Malé knedličky, veľké dojmy
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  7. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  8. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  9. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  10. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 11 857
  2. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 236
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 8 679
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 971
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 774
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 4 066
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 507
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 3 116
  9. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017 2 374
  10. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet 2 185

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Kocáb: Kisku už dlho uznávam, ocenenie ma šokovalo

Pre SME hovorí, že je hrdý slniečkar. Keď pôjdeme tvrdou silou, nemáme šancu.

KULTÚRA

Minúta po minúte: Moonlight má prvého Oscara

Odovzdávanie budeme sledovať naživo.

TECH

Nokii sa podarilo vstať z mŕtvych. Ukázali Nokiu 3310

Majú Android, nízku cenu a dobrý hardvér.

ŠPORT

Sagan ukázal cit pre taktiku a ešte lepšiu formu ako pred rokom

V sobotu bol druhý, v nedeľu už vyhral.

Neprehliadnite tiež

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazí svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.

Niečo pre odvážne: Trblietavá glamour móda

Trblietky a lesklé materiály sa tento rok vracajú na scénu v plnej paráde.

Celebritní adoptívni rodičia: Tieto známe tváre rozšírili svoju rodinu adopciou

Niektorým sa nepošťastilo mať biologické deti, iné chceli pomôcť opusteným.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop