SME
Pondelok, 14. jún, 2021 | Meniny má VasilKrížovkyKrížovky

Kuracie soté so zelenými fazuľkami

Preneste sa s nami do Thajska a inšpirujte sa jedlom, ktoré vás v tieto zasnežené dni naozaj rozpáli.

(Zdroj: Isifa)

Kuracie soté so zelenými fazuľkami
Suroviny na 4 - 6 porcií

  • 30 ml oleja
  • 800 g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 stonka citrónovej trávy
  • 60 ml zelenej karí pasty
  • 300 ml kokosového mlieka
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 2 limetové listy (kaffir)
  • hrsť zelených fazuľových strukov
  • 1 - 2 PL rybacej omáčky
  • nasekaná koriandrová vňať
  • soľ
  • mleté korenie podľa chuti (karí, čili, čierne...)

Mäso rozkrájajte na väčšie kocky, cibuľu a cesnak na malé kocky. Vo veľkej panvici alebo vo woku rozohrejte olej a mäso na ňom opečte dozlatista. Môžete to robiť postupne v 2 - 3 dávkach, aby ste olej a panvicu neschladili. Upečené mäso odoberte bokom. Do panvice pridajte cibuľu a cesnak a po minúte opekania aj na pásy rozkrojenú citrónovú trávu. Po ďalšej minúte pridajte karí pastu a po ďalšej vráťte do panvice kuracie mäso. Premiešajte a začnite postupne pridávať kokosové mlieko, vývar, limetové listy a koreniny. Znížte teplotu a povarte asi dve minúty. Nakoniec pridajte celé alebo nasekané struky a varte do mäkka. Po odstavení dochuťte jedlo rybacou omáčkou, koriandrovou vňaťou a limetovou šťavou. Nezabudnite na soľ a korenie. Servírujte s jazmínovou ryžou.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Každý druh zelenej karí pasty má inak silnú pálivosť. Preto by ste mali začať jedlo dochucovať mierne a až potom pridať ďalšiu lyžicu pasty. Ak ste to prehnali, pridajte do jedla trošku cukru. Pokrm musí byť presne vyvážene sladko-pálivý.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako sa mení dynamika firiem?
  2. Hudbou proti holorubom.
  3. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  4. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy
  5. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  7. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  8. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  9. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  1. Ako sa mení dynamika firiem?
  2. Hudbou proti holorubom.
  3. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  4. Pečeň je priamo zodpovedná za stav vášho imunitného systému
  5. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  6. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  7. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  10. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 11 219
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 10 216
  3. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 962
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 8 672
  5. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 8 505
  6. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 7 938
  7. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát 7 727
  8. Dnes ma živí instagram, hovorí bývalá tanečníčka Katarína Jakeš 7 287
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 276
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 6 213
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Advokát Roman Kvasnica.

Súd pôvodne uprednostnil úvahy pred riadnymi dôkazmi.


11 h
Aj v prípade hromadných podujatí sa treba preukazovať negatívnym testom. Nemusia tak však robiť očkovaní, pričom za zaočkovaného sa po novom považuje už človek po 21 dňoch od prvej dávky vakcíny.

Štát uzná status zaočkovaného skôr ako doteraz.


TASR 45m