Indické tekvicovo-šošovicové karí

Jednoduchý zeleninový recept, ktorý nielen zasýti ale i zahreje.

(Zdroj: Isifa)

Indické tekvicovo-šošovicové karí
Suroviny na 6 porcií

  • 1 stredne veľká tekvica
  • 1 šálka červenej šošovice
  • 6 - 8 karí listov
  • 1 - 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok nastrúhaného zázvoru
  • 1 ČL mletej rímskej rasce
  • 1 ČL kurkumy
  • 2 výhonky stonkového zeleru
  • 100 g zelených fazuľových strukov
  • šťava z jednej limety
  • čerstvá koriandrová vňať
  • soľ, mleté čierne korenie
  • mletá sladká alebo pálivá paprika podľa chuti

Zeleninu očistite a rozkrájajte na kocky. Šošovicu preberte a premyte. Vložte ju variť do hrnca s karí listami a asi 500 ml vody. Priveďte k varu, potom teplotu stiahnite na minimum a varte približne 10 minút. Na panvici rozohrejte olej a opražte na ňom na kocky pokrájanú cibuľu. Postupne pridávajte nasekaný cesnak, nastrúhaný zázvor a suché koreniny. Nakoniec pridajte tekvicu a stonkový zeler. Za občasného premiešania varte asi 5 - 10 minút. Celý obsah panvice preložte do hrnca so šošovicou, pridajte mrazené alebo sterilizované zelené strúčky a varte, kým nie je zelenina mäkká. Jedlo pred servírovaním dochuťte limetovou šťavou, nasekanou koriandrovou vňaťou, soľou a korením. Servírujte s bielym jogurtom a ryžou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Namiesto karí listov skúste i kaffir – limetové listy alebo čerstvé bobkové listy. Ak ich nezoženiete, nič sa nedeje. Jedlo má byť voňavé a korenisté, preto na iných koreninách nešetrite. Zeleninu môžete podľa sezónnosti striedať, pre „mäsožravcov“ nezabudnite pokrm doplniť o mäsové kocky.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Najkrajšie americké národné parky
  2. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  3. Keď Slováci krotia morský vietor
  4. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  5. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov
  6. Robila som domáci džem z ovocia z Kauflandu. Ako to dopadlo?
  7. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 €
  8. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií
  9. Vizuálny smog je problém
  10. Reportáž: Na Záhorí vyrábajú svetové omietky
  1. Najkrajšie americké národné parky
  2. Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí
  3. Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani
  4. Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia
  5. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  6. HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt
  7. Keď Slováci krotia morský vietor
  8. Ochrana pred tropickou horúčavou
  9. Pivovar Šariš investoval do kultúry
  10. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  1. Najkrajšie americké národné parky 14 474
  2. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov 11 282
  3. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií 6 960
  4. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 € 3 375
  5. Vizuálny smog je problém 3 003
  6. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate 2 880
  7. Najvýhodnejšia dovolenka v Tatrách a Liptove 2 765
  8. Keď Slováci krotia morský vietor 2 586
  9. Volkswagen Arteon spája limuzínu s rodinou 1 448
  10. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 € 1 249

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA FUKATSCHA

Prvý raz som začul streľbu naostro. Aké to bolo v auguste 1968

Mal som strach.

DOMOV

Ako unesený Than posielal odkazy domov

Unesený Than posielal odkazy cez facebook.

Neprehliadnite tiež

Menej počúvajú a neveria v bolesť. Lekári liečia inak ako lekárky

Ženy počúvajú tri minúty, muži sotva jednu.

Prečo je ťažké prijať v živote zlyhania a ako nás môžu posúvať

Psychologička vysvetľuje, ako treba pristupovať k neúspechu.

Ako rozhýbať deti vo svete moderných technológií

Rodič musí byť dobrým pozorovateľom.