Pestrý šalát s mangom a kuracím mäsom
Suroviny na 6 porcií
- 1/2 ČL mletej papriky
- trošku sušeného čili korenia alebo čili vločiek
- 1/2 ČL soli
- 200 g makadamiových orechov
- 3 zrelé mangá
- 2 – 3 údené kuracie prsia
- 1 PL nasekanej koriandrovej vňate
- 1 PL nasekanej pažítky
- 1 červená cibuľa
- morská soľ
- čerstvo pomleté čierne korenia
Na zálievku:
- šťava z jedného citróna
- 1 PL kryštálového cukru
- 2 ČL sezamového oleja
- trošku nasekanej čerstvej mäty
- soľ, mleté čierne korenie
Suroviny na zálievku zmiešajte dohromady. Na suchej panvici krátko opečte mletú papriku, čili vločky a soľ. Pridajte makadamiové orechy a kvapku oleja. Poriadne premiešajte, aby sa ochutenie nalepilo na orechy. Odstavte bokom, aby paprika neprehárala. V miske zmiešajte na plátky rozkrájané mangá, kuracie prsia, cibuľu, koriandrovú vňať a pažítku. Všetko premiešajte, dochuťte morskou soľou a korením. Pred servírovaním prelejte celý šalát zálievkou alebo rozdeľte zálievku až na jednotlivé porcie.
Tip: Ak nezoženiete mango, môžete použiť aj broskyne alebo nektárinky. Vhodné je ich ošúpať. Siahnuť môžete aj po konzerve veľkých ošúpaných broskýň.