Pečené hovädzie s bylinkami

Prvý nedeľný obed v Novom roku sa nezaobíde bez poriadneho kusu mäsa.

(Zdroj: Isifa)

Pečené hovädzie s bylinkami
Suroviny na 8 – 10 porcií

  • 2 – 3 PL koriandrových semien
  • 2 – 3 PL celého čierneho korenia
  • 1 sušená alebo čerstvá čili paprička
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 120 ml olivového oleja
  • 2 kg hovädzej sviečkovej
  • soľ
  • hrsť čerstvej nasekanej koriandrovej vňate
  • hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 – 3 nasekané lahôdkové cibuľky

Semienka koriandra a čierne korenie rozdrvte v mažiari alebo v robote so sekacími nožmi. Pridajte k nim čili papričku a cesnak. Zmes korením zmiešajte s olejom a touto marinádou potrite povrch mäsa. Prikryté ho odložte do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie cez noc. Rúru predhrejte na 170 stupňov. Pečte podľa chuti od 30 – 40 minút, ak chcete ružové plátky mäsa, až 60 minút, ak chcete mäsko dôkladne prepečené až po stred. Po vybratí z rúru nechajte prikryté krátko odpočinúť. Celý povrch osoľte a dozdobte zmesou nasekaných vňatí a nasekanej cibuľky. Servírujte rozkrájané na plátky tak za horúca ako za studena. Ako príloha postačí horčica alebo chren a čerstvé pečivo.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Aby nešla rúra „naprázdno“, môžete na vyššej polohe zároveň s mäsom pripraviť i doplnkové chuťovky ako slivky, figy alebo datle obalené v slanine, alebo plnené zemiačiky či cibuľu. Vyniknú i pečené gaštany či plnené šampiňóny.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. S dobrým pivom leto chutí
  2. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  5. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  6. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  7. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  8. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  1. Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte
  2. Create your own map in a new museum
  3. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  9. S dobrým pivom leto chutí
  10. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 213
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 24 028
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 22 478
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 10 561
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 040
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 525
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 4 054
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 216
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 2 964
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 961

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Írsky expert: Saganovi po zmene systému nemá kto konkurovať

Podľa žurnalistu je Slovák najlepším cyklistom sveta.

AUTORSKÁ STRANA PETRA TKAČENKA

Tri mýty o brexite

Briti už si hrozienka vyberať nebudú.

Neprehliadnite tiež

Slovenky organizujú islandský festival: Objednať si ich kapelu je drahé

Regina Ulejová a Laura Lovišková približujú, ako sa organizuje festival.