SME

Lososová nátierka

Ak vám predsa len ešte niečo na stole chýba, zachráni to na nátierka, hoci i na poslednú chvíľu.

(Zdroj: Isifa)

Lososová nátierka
Suroviny na viac porcií

  • 250 g čerstvého lososa bez kože
  • 125 g údeného lososa
  • 75 g zmäknutého masla
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 a 1/2 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL nasekanej pažítky alebo byliniek podľa chuti
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • štipka mletej údenej papriky
  • štipka čierneho alebo čili korenia
  • soľ

Čerstvého lososa z obidvoch strán posoľte a pripravte v pare približne 8 – 10 minút. Mäso nechajte vychladnúť. Potom ho v miske vidličkou roztlačte spolu s maslom a olejom. Primiešajte citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a petržlenovú vňať. Nakoniec vmiešajte údeného lososa rozkrájaného na veľmi malé kúsky. Dochuťte soľou a korením a pred servírovaním nechajte trošku odstáť v chlade, aby sa chute prepojili. Servírujte s kúskami čerstvého pečiva alebo tortilovými čipsami.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tipy a obmeny:

  • Nielen tento recept je nesmierne nápaditý a variabilný. Platí to pre všetky nátierky. Ak to situácia vyžaduje, čerstvého lososa nahraďte bielou rybou, údeného pravého nahraďte nepravým, alebo mäsom z údenej makrely.
  • Použiť môžete i konzervu lososa vo vlastnej šťave alebo ho úplne vymeniť za dostupnejšieho tuniaka či najobyčajnejšie sardinky.
  • K rybacej nátierke sa z byliniek vždy hodí pažítka, petržlenová vňať, kôpor, ale i voňavejšia bazalka a rozmarín.
  • Ak chcete znásobiť objem nátierky použite natvrdo uvarené a nastrúhané vajíčka, nastrúhaný tvrdý syr alebo topený syr, tvaroh či kyslú smotanu.
  • Nátierku vždy dochuťte citrónom a jemne okoreňte, bielym alebo čiernym mletým korením. V tomto prípade je zbytočné pridávať veľa korenia, ktoré by zabilo chuť ryby. Údená paprika dodá nátierke farbu a jemnú údenú arómu.
  • So soľou opatrne, hlavne ak použijete aj údeného lososa, nepravého drveného lososa alebo sardelové očká.
  • Nátierku môžete ponechať naschvál hrudkovú a z ryby až vláknitú konzistenciu alebo ju môžete úplne vymixovať dohladka a striekať ozdobným cukrárenským vreckom ako penu na chuťovky. Takéto slané rybacie „očká“ môžete dozdobiť odkvapkanými kaparami.
SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 403
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 585
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 355
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 332
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 558
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 249
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 525
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 516
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu