SME
Sobota, 23. január, 2021 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky

Kuracie karí ražniči s cibuľou a ovocím

Poslednú nedeľu v roku si doprajte nezvyčajný obed!

(Zdroj: Isifa)

Kuracie karí ražniči s cibuľou a ovocím
Suroviny na viac porcií

  • 1 a 1/2 kg kuracích pŕs
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 – 2 PL karí korenia
  • kôra a šťava z jedného citróna
  • 1 a 1/2 šálky kokosového mlieka
  • 1 PL oleja
  • 2 – 3 cibule
  • sušené alebo čerstvé ovocie podľa chuti (marhule, mango, broskyne, citrusy, ananás...)
  • soľ
  • trošku nastrúhaného zázvoru

Mäso umyte, osušte a rozkrájajte na kocky. Vo väčšej nádobe zmiešajte kokosové mlieko s karí korením, kurkumou, zázvorom, citrónovou šťavou a kôrou. Do tejto omáčky vmiešajte kúsky mäsa a odložte na niekoľko hodín do chladničky. Cibuľu rozkrájajte na štvrtinky, pripravte si kúsky vybraného ovocia. Na drevené špajdle alebo kovové ihly napichujte striedavo mäso, cibuľu a ovocie. Toto jedlo chutí najlepšie pripravené na grile, keď nie je žiadna plocha prihorená o podklad. Hotové špízy naukladajte na naolejovanú mrežu rúry, podložte ich plechom na pečenie s troškou vody, aby odkvapkávajúce šťavy neprihárali o dno. Pečte pri teplote 190 – 200 stupňov najviac 20 – 30 minút. Servírujte tak za horúca ako aj za studena.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Medzi jednotlivé kúsky mäsa môžete pridať i kaffir – limetové listy alebo čerstvé listy vavrínu – bobkové listy. K výrazne ochuteným špízom postačí servírovať jednoduchý smotanový dresing alebo omáčku.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 36 595
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 35 345
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 11 848
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 482
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 966
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 346
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 011
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 624
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 543
  10. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 6 282
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Záchranár Peter Vizvary z galantskej nemocnice, ktorého na ARO doviezli na Silvestra po tom, ako sa pri práci sám nakazil koronavírusom.

Pocit dusenia mám stále v sebe, vraví pacient pripojený na kyslík.

9 h
Monika Jankovská odchádza z výsluchu na NAKA v Nitre.

S vyšetrovateľmi začala spolupracovať koncom októbra.

7 h

Rozhovory ZKH s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom.

7 h

Neprehliadnite tiež

Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

14 h
Tartaletky s bielou čokoládou

Recepty na rezy, torty aj cheesecake.

21 h

Existuje správny počet detí v rodine?

14. okt