Koktail z morských plodov
Suroviny na 6 porcií
Na šalát:
- 2 červené cibule
- 4 lahôdkové cibuľky
- 1 stredne veľká šalátová uhorka
- 2 avokáda
- 200 g kalamárových krúžkov
- 24 kreviet
- čakankové alebo baby šalátové listy
- morská soľ
- mleté čierne korenie
Na zálievku:
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 ČL cukru
- 2 PL olivového oleja
- 6 PL majonézy
- morská soľ
- čerstvo namleté čierne korenie
Krevety a kalamárové krúžky predvarte alebo naparte. Vo veľkej miske zmiešajte všetky suroviny na zálievku. Postupne do misy pridávajte rozkrájané obidva druhy cibule, uhorku, avokádo a nakoniec krevety a kalamáre. Premiešajte, dochuťte a naservírujte do pohárov. Dozdobte šalátom.
Tip: Snažte sa zohnať veľké tigrie krevety aspoň na ozdobu pohárov. Do šalátu môžete použiť i malé krevetky bez chvostíkov.