SME
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Pečená šunka s ananásovo-horčicovou glazúrou

V Prvý sviatok vianočný už nie je pôst. Pripravte svojim blízkym bohatú slávnostnú hostinu, na ktorú len tak nezabudnú.

(Zdroj: Isifa)

Pečená šunka s ananásovo-horčicovou glazúrou
Suroviny na 10 – 12 porcií

  • 4 – 6 kg originál vianočná šunka na kosti (údené bravčové stehno s kožou a kosťou)
  • klinčeky

Na glazúru:

  • 1 šálka ananásového džúsu
  • 3 PL dijonskej horčice
  • 1/4 šálky medu
  • 1/4 šálky ríbezľového džemu bez semienok
  • 1 celý ananás

Šunku predvarte vo veľkom hrnci alebo v parnej rúre skoro domäkka. Podľa chuti ponechajte alebo odstráňte kožu.

Zoznámte sa

Novoročné predsavzatia vám partnera nenájdu.
Urobte prvý krok hneď teraz a prihláste sa na dvaja.sme.sk, serióznu zoznamku od SME.
muz_1.jpg
Seriózne zoznámenie

Povrch kože alebo mäso po odstránení kože narežte šikmými ťahmi nožom do tvaru kosoštvorcov. Do stredu každého „diamantu“ zapichnite klinček.

Všetky suroviny na glazúru zmiešajte v hrnci a pomaly priveďte k varu. Varte 10 – 15 minút na sirup. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Ananás očistite a rozkrájajte.

Do hlbokého plechu vložte šunku, naokolo naukladajte plátky ananásu, podlejte troškou vody alebo vývaru a povrch šunky poriadne potrite glazúrou.

Pečte 35 – 45 minút. Počas pečenia šunku a ananás potierajte, kým neminiete pripravenú glazúru.

Po dopečení nechajte šunku postáť asi 30 minút a až potom ju rozkrájajte na plátky.

Tip: Keďže u nás nemá celá pečená šunka až takú dlhú tradíciu a vy sa obávate o chuť, skúste si najskôr takto pripraviť dostupnejšie varené bravčové koleno či už údené, alebo neúdené alebo čisté údené mäso bez kosti.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  2. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  3. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  4. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  5. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 21 347
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 15 599
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 7 768
  4. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 7 554
  5. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 518
  6. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 179
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 310
  8. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 298
  9. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 161
  10. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 010
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Chôdza ako terapia aj šport. Ako ňou chudnúť aj meditovať?

Prečo je pre nás chôdza taká dôležitá?

Informačná diéta pomáha, no má svoje limity

Novinky treba prijímať striedmo.

Ilustračné foto.
Batátová polievka so zelerom