Pečená šunka s ananásovo-horčicovou glazúrou

V Prvý sviatok vianočný už nie je pôst. Pripravte svojim blízkym bohatú slávnostnú hostinu, na ktorú len tak nezabudnú.

(Zdroj: Isifa)

Pečená šunka s ananásovo-horčicovou glazúrou
Suroviny na 10 – 12 porcií

  • 4 – 6 kg originál vianočná šunka na kosti (údené bravčové stehno s kožou a kosťou)
  • klinčeky

Na glazúru:

  • 1 šálka ananásového džúsu
  • 3 PL dijonskej horčice
  • 1/4 šálky medu
  • 1/4 šálky ríbezľového džemu bez semienok
  • 1 celý ananás

Šunku predvarte vo veľkom hrnci alebo v parnej rúre skoro domäkka. Podľa chuti ponechajte alebo odstráňte kožu.

Zoznámte sa

Novoročné predsavzatia vám partnera nenájdu.
Urobte prvý krok hneď teraz a prihláste sa na dvaja.sme.sk, serióznu zoznamku od SME.
muz_1.jpg
Seriózne zoznámenie

Povrch kože alebo mäso po odstránení kože narežte šikmými ťahmi nožom do tvaru kosoštvorcov. Do stredu každého „diamantu“ zapichnite klinček.

Všetky suroviny na glazúru zmiešajte v hrnci a pomaly priveďte k varu. Varte 10 – 15 minút na sirup. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Ananás očistite a rozkrájajte.

Do hlbokého plechu vložte šunku, naokolo naukladajte plátky ananásu, podlejte troškou vody alebo vývaru a povrch šunky poriadne potrite glazúrou.

Pečte 35 – 45 minút. Počas pečenia šunku a ananás potierajte, kým neminiete pripravenú glazúru.

Po dopečení nechajte šunku postáť asi 30 minút a až potom ju rozkrájajte na plátky.

Tip: Keďže u nás nemá celá pečená šunka až takú dlhú tradíciu a vy sa obávate o chuť, skúste si najskôr takto pripraviť dostupnejšie varené bravčové koleno či už údené, alebo neúdené alebo čisté údené mäso bez kosti.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako na refinancovanie hypotéky
  2. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok
  3. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu
  4. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  5. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  6. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  7. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  8. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  9. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania
  10. Splnený sen
  1. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  2. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  3. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  4. Športová akadémia Mateja Tótha powered by O2 už na 24 školách
  5. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu
  6. Nová emisia dlhopisov spoločnosti HB Reavis s výnosom 3,25 % p.
  7. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  8. Top Ten najviac prehliadaných vozidiel na trhu
  9. Vysoká hra o súdne trovy
  10. 60 rokov európskej integrácie: úspechy a výzvy
  1. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania 13 962
  2. Drobné nepozornosti v domácnosti môžu stáť aj tisíce eur 10 529
  3. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok 4 889
  4. Za 30 rokov sa cena fotovoltických panelov znížila 100-násobne 3 008
  5. Splnený sen 2 031
  6. Títo Slováci sa rozhodli zveľadiť svoje okolie 2 016
  7. Neobjavené emiráty Fujairah a Ajman 1 591
  8. Majte všetky svoje účty za energie pod kontrolou 1 020
  9. 3 slovenské projekty, ktoré sa nestratia ani vo svete 964
  10. Ako na refinancovanie hypotéky 931

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Šitie bez umŕtvenia či facka. Pôrody sprevádza aj násilie, tvrdia aktivistky

Prednostovia pôrodnickych kliník násilie na rodičkách odmietajú.

DOMOV

Grendel upozornil na ďalšiu vysokú odmenu od MH Manažment

Štátna firma vo februári 2017 vyplatila spoločnosť Dvorecký 7,9 milióna eur.

Neprehliadnite tiež

Na materskej rozbehla biznis na Amazone. Čo radí začínajúcim podnikateľkám?

Zuzana Sotáková je ukážkou, ako odvážny plán dotiahnuť do úspešného konca.

Facky, traumy, málo ľudskosti. Aj tak zobrazuje dokument slovenské pôrodníctvo

Na Slovensku sa znova hovorí o pôrodoch, začínajú sa ozývať hlasy traumatizovaných žien.

Viete, ako pripraviť gaštany? Tu sú tipy ako na to

Najpopulárnejšia jesenná pochúťka sa dá variť, piecť aj opekať.