SME

Pečená šunka s ananásovo-horčicovou glazúrou

V Prvý sviatok vianočný už nie je pôst. Pripravte svojim blízkym bohatú slávnostnú hostinu, na ktorú len tak nezabudnú.

(Zdroj: Isifa)

Pečená šunka s ananásovo-horčicovou glazúrou
Suroviny na 10 – 12 porcií

  • 4 – 6 kg originál vianočná šunka na kosti (údené bravčové stehno s kožou a kosťou)
  • klinčeky

Na glazúru:

  • 1 šálka ananásového džúsu
  • 3 PL dijonskej horčice
  • 1/4 šálky medu
  • 1/4 šálky ríbezľového džemu bez semienok
  • 1 celý ananás

Šunku predvarte vo veľkom hrnci alebo v parnej rúre skoro domäkka. Podľa chuti ponechajte alebo odstráňte kožu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zoznámte sa

Novoročné predsavzatia vám partnera nenájdu.

Urobte prvý krok hneď teraz a prihláste sa na dvaja.sme.sk, serióznu zoznamku od SME.

SkryťVypnúť reklamu

Skutoční ľudia, skutočné vzťahy

muz_1.jpg

Seriózne zoznámenie

Povrch kože alebo mäso po odstránení kože narežte šikmými ťahmi nožom do tvaru kosoštvorcov. Do stredu každého „diamantu“ zapichnite klinček.

Všetky suroviny na glazúru zmiešajte v hrnci a pomaly priveďte k varu. Varte 10 – 15 minút na sirup. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Ananás očistite a rozkrájajte.

Do hlbokého plechu vložte šunku, naokolo naukladajte plátky ananásu, podlejte troškou vody alebo vývaru a povrch šunky poriadne potrite glazúrou.

Pečte 35 – 45 minút. Počas pečenia šunku a ananás potierajte, kým neminiete pripravenú glazúru.

Po dopečení nechajte šunku postáť asi 30 minút a až potom ju rozkrájajte na plátky.

Tip: Keďže u nás nemá celá pečená šunka až takú dlhú tradíciu a vy sa obávate o chuť, skúste si najskôr takto pripraviť dostupnejšie varené bravčové koleno či už údené, alebo neúdené alebo čisté údené mäso bez kosti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 437
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 612
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 392
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 442
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 6 036
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 626
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody 4 071
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pre recept na tiramisu kliknite na obrázok.

Ako využiť mascarpone v dezertoch a koláčoch a čím ho nahradiť v receptoch.


redakcia SME ženy 2

Odborníci radia, na čo si dať pozor.


1

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy
reklama
SkryťZatvoriť reklamu