Citrónové srdiečka a marcipánové srdiečka v čokoláde

I pečenie na poslednú chvíľu môžete zvládnuť s noblesou.

(Zdroj: Isifa)

Citrónové srdiečka
Suroviny na viac porcií

Na cesto:

  • 120 g masla
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 žĺtok
  • 1 PL mlieka
  • šťava z polovice citróna
  • kôra z polovice citróna
  • múka na pomúčenie dosky

Na polevu:

  • 1 bielok
  • 150 g práškového cukru
  • 1 - 2 kvapky citrónovej šťavy
  • štipka citrónovej kôry

Všetky suroviny na cesto zmiešajte a vypracujte na hladký bochník. Zabaľte ho do fólie a odložte do chladničky, asi na hodinu. Zo surovín na polevu vymiešajte hladkú bielu polevu. Rúru predhrejte na 170 stupňov, plech vysteľte papierom na pečenie. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkajte na plát hrubý asi 5 - 8 mm. Povykrajujte z neho srdiečka a naukladajte ich na plech. Každé potrite polevou. Pečte približne 15 minút. Jednoduchšia verzia je, keď vyvaľkaný plát potriete polevou ešte vcelku a až potom ho rozkrájate ozdobným radielkom na kocky.

Tip: Ak sa vám nepozdáva bielková poleva, po upečení sušienky potrite polevou pripravenou zo 100 g práškového cukru, 1 lyžice vody a 1 lyžice citrónovej šťavy. Ak lyžicu vody vymeníte za rum, poleva bude voňavejšia.

Marcipánové srdiečka v čokoláde
Suroviny na viac porcií

  • 400 g marcipánu
  • 2 PL kakaa
  • 200 g čokolády na varenie
  • nasekané pistácie

Do marcipánu vmieste kakao. Ak treba, marcipán nastrúhajte na strúhadle a s kakaom ho opätovne premieste na hmotu, s akou ste začali robiť. Na pocukrenej doske ho vyvaľkajte na hrubší plát a vykrajujte srdiečka. Čokoládu nalámte a vo vodnom kúpeli ju rozpustite. Srdiečka namáčajte alebo polievajte čokoládou a posypte nasekanými pistáciami. Môžete si pripraviť i srdiečka alebo obyčajné guľky s prekvapením. Medzi dve srdiečka vložte mandľu alebo oriešok a utlačte okraje. Pri guľkách je príprava jednoduchšia.

Tip: Pri týchto cukrovinkách môžete zapojiť do výroby i vaše deti Šikovnejšie gazdinky si môžu pripraviť marcipán doma. Stačí kúpiť už ošúpané mandle, v kuchynskom robote ich najemno rozmixovať. Na 200 g mandlí potrebujete 200 g práškového cukru, 1 PL mandľovej arómy a 3 PL prevarenej vody.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  3. Rastie nám pokrivená generácia?
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 21 736
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 12 130
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 878
  4. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 471
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 422
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 2 154
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 550
  8. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 422
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 366
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 105

Hlavné správy zo Sme.sk

TECH

Astronautka z NASA: Pocit úžasu s vami ostane aj na Zemi

Ako vyzerá tréning a ako sa astronauti pripravujú na zlyhania.

DOMOV

Najhoršiu zmrzlinu toto leto našli v Ružomberku

Takmer v tretine zistili hygienici nedostatky.

PLUS

Angela Merkelová: Krízová manažérka, ktorá ochránila Nemcov

Má dobré nervy a zvláda krízové situácie.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.