Viedenské veterníčky a škoricovo-orechové hviezdičky

Receptov na drobné pečivo nie je nikdy dosť. Skúste striekané ružičkové veterníčky a neodolateľné hviezdičky.

(Zdroj: Isifa)

Viedenské veterníčky
Suroviny na viac porcií

  • 250 g zmäknutého masla
  • 50 g práškového cukru
  • 250 g hladkej múky
  • 50 g kukuričnej múky
  • vanilková aróma

Na plnku:

  • 100 g zmäknutého masla
  • 200 g práškového cukru
  • vanilková aróma
  • 75 malinového alebo ríbezľového džemu

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Plech vysteľte papierom na pečenie. Zmiešajte maslo s práškovým cukrom, obidvomi druhmi múk a arómou. Ak sa bojíte, že sa budú sušienky rozpadávať, pridajte jedno vajíčko. Vymiešané cesto naplňte do cukrárenského zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou a striekajte dostatočne ďaleko od seba na plech ružičky. Pečte približne 15 minút. Hotové sušienky nechajte vychladnúť. Medzitým vymiešajte dohladka všetky suroviny na plnku okrem džemu. Polovicu sušienok potrite na plochej strane džemom a ozdobným vreckom na džem nastriekajte maslový krém. Zlepte so suchou polovicou zvyšných sušienok a povrch dozdobte.

Tip: Na povrch môžete kvapnúť čokoládovú polevu, na krém nalepiť kandizované ovocie alebo ich jednoducho stačí poprášiť práškovým cukrom.

Škoricovo-orechové hviezdičky
Suroviny na viac porcií

  • 2 bielky
  • 200 g jemného kryštálového cukru
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 175 g najemno pomletých mandlí
  • 175 g najemno pomletých vlašských orechov
  • 2 ČL mletej škorice

Bielky ušľahajte na tuhý sneh, ku koncu šľahania k nim pridajte cukor a šľahajte do leskla. Nakoniec primiešajte citrónovú šťavu. Ak chcete hviezdy aj zdobiť, 2 - 3 PL snehovej hmoty si odložte nabok. Do ostatného snehu vmiešajte mleté mandle, orechy a škoricu. Cesto môžete na chvíľu odložiť do chladničky. Rúru vyhrejte na 160 stupňov a plech vysteľte papierom na pečenie. Dosku poprášte práškovým cukrom a cesto na nej vyvaľkajte na hrúbku asi 8 mm. Vykrajujte hviezdy a kométy. Hviezdy naukladajte na plech, polovicu môžete nechať hnedú, druhú polovicu potrite odloženým snehom a vložte do rúry. Pečte 10 - 12 minút, kým je snehová poleva ešte biela.

Tip: Hotové hviezdy môžete zdobiť aj po upečení. Stačí, ak z nepoužitých žĺtkov nad parou spolu s cukrom ušľaháte polevu ako na orechové štangličky. Kým poleva zaschne, môžete na hviezdy pritlačiť i oriešok, mandľu, alebo jedlé koráliky, či marcipán.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Recenzie.sme.sk udelili 60 certifikátov Ocenený expertmi
  2. 5 krokov k vlastnému bývaniu
  3. Last minute dovolenka sa dá kupiť výhodne už teraz
  4. Legendárna Štefánka opäť ožíva pod sieťou Pulitzer family
  5. Päť tipov, kam na predĺžený víkend v máji
  6. Inteligencia vo všetkom
  7. Volvo V90 Cross Country je pripravené na každé dobrodružstvo
  8. Continental spúšťa dlhodobý test pneumatík s vodičmi z Facebooku
  9. Čo sa môže stať, keď šetríte na zateplení?
  10. Nové auto alebo radšej jazdenka? 9 rád pre správne rozhodnutie
  1. Advokáti budú v stredu bezplatne radiť v 8 mestách
  2. Last minute dovolenka sa dá kupiť výhodne už teraz
  3. Apartmány s výnosom až 4% v lyžiarskom stredisku Obergurgl
  4. Finále súťaže CEWE Fotokniha roka 2016
  5. Legendárna Štefánka opäť ožíva pod sieťou Pulitzer family
  6. Východniari investujú do bývania spomedzi regiónov najviac
  7. Recenzie.sme.sk udelili 60 certifikátov Ocenený expertmi
  8. Rodinná dovolenka v Burgenlande
  9. 5 krokov k vlastnému bývaniu
  10. Pôžička, ktorá odmeňuje? Nie, nepomýlili sme sa
  1. Legendárna Štefánka opäť ožíva pod sieťou Pulitzer family 22 317
  2. Päť tipov, kam na predĺžený víkend v máji 9 156
  3. Nové auto alebo radšej jazdenka? 9 rád pre správne rozhodnutie 8 618
  4. Last minute dovolenka sa dá kupiť výhodne už teraz 7 409
  5. 5 krokov k vlastnému bývaniu 4 029
  6. Volvo V90 Cross Country je pripravené na každé dobrodružstvo 4 012
  7. Moderný bungalov očami mladých architektov 1 899
  8. Rodinná dovolenka v Burgenlande 1 797
  9. Continental spúšťa dlhodobý test pneumatík s vodičmi z Facebooku 1 613
  10. Inteligencia vo všetkom 1 549

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Až teraz sa začína boj o Európu. Le Penová sa na Macrona teší

Macron vidí Francúzsko ako krajinu, ktorá má všetko. Le Penová program stavia na kritike.

KOMENTÁRE

Voľby vo Francúzsku. Čo vlastne prospeje ľuďom?

Napäté voľby zakrývali podstatnejšiu tému.

SVET

Macron k politike pristupuje ako k startupu (profil)

Emmanuel Macron bol bankárom aj ministrom hospodárstva.

Neprehliadnite tiež

Sedem obedov z jedného hrnca

Eintopf jedlá, teda pokrmy pripravené v jednom hrnci, sú populárne nielen kvôli spotrebe riadu. Nemecký kuchársky vynález oceníte aj vy.

Ako rozbehnúť svoje trávenie a ozdraviť ho

Viete, ako prebieha tento životne dôležitý proces a či je ten váš v poriadku?

Jean-Paul Belmondo: Zmenil ideál mužskej krásy

Francúzsky herecký idol nedávno oslávil osemdesiatštyri rokov.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V sobotu, 22. júna, nájdete v stánkoch nové číslo magazínu smeŽeny a rozhovor s Petrou Regnácq Trnkovou, s ktorou sme hovorili o korupcii.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop