Čokoládové pralinky
Suroviny na viac porcií
- 200 ml smotany
- 300 g horkej, najmenej 70-percentnej čokolády
- 1 - 2 PL čokoládového likéru alebo kvapka obľúbenej arómy
- kakao
Smotanu zahrejte v malom hrnci. Čokoládu rozpustite nad parou dohladka a vmiešajte do nej horúcu smotanu a likér. Celú zmes nechajte vychladnúť a potom odložte do chladničky. Z hmoty odoberajte malou lyžičkou približne rovnaké časti, dotvarujte ich rukami na guľky a obaľte v preosiatom kakaovom prášku. Hotové guľky ukladajte vedľa seba na tácku a skladujte v chladničke.
Tip: Tesne pred servírovaním ich môžete znova posypať kakaom, pretože vlhkosťou kakao stmavne a vsiakne. Ak nechcete na matných guľkách nechávať odtlačky prstov, pracujte v rukaviciach alebo si prsty neustále „namáčajte“ do kakaa.