Krehké sušienky s čokoládovou polevou

Čierna verzus biela. Ktorú čokoládu máte na sušienkach radšej vy?

(Zdroj: Isifa)

Krehké sušienky s čokoládovou polevou
Suroviny na viac

  • 150 g zmäknutého masla
  • 230 g hnedého cukru
  • 1 vajíčko
  • kvapka vanilkovej arómy
  • 125 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 200 g ovsených vločiek
  • 120 g nasekanej tmavej čokolády
  • 60 g nasekaných orieškov alebo sušeného ovocia
  • biela čokoláda
  • tmavá čokoláda

Rúru predhrejte na 180 °C, plech vysteľte papierom na pečenie. Maslo s cukrom vyšľahajte do peny, pridajte vajíčko a vanilkovú arómu. Všetko dobre vyšľahajte. Postupne pridávajte múku, prášok do pečiva, soľ a ovsené vločky. Na záver vmiešajte nasekanú čokoládu a oriešky. Zo vzniknutej hustej hmoty tvarujte guľky, poukladajte ich na plech ďalej od seba, aby sa po roztečení nedotýkali. Guľky prstami zľahka roztlačte do tvaru hrubšej placky. Pečte približne 15 minút do zlatista. Nad parou alebo vo vodnom kúpeli rozpustite zvlášť obidva druhy čokolády a sušienky nimi polejte alebo spolovice namáčajte.

Tip: Do čokolády môžete pri roztápaní pridať trošku oleja, aby bola lesklejšia, alebo trošku stuženého tuku, aby lepšie stuhla.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  5. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. OMV sa postará o pitný režim, bude rozdávať vodu
  2. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  3. Leto nekončí!
  4. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  5. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  6. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  7. Už aj seniori presadajú do SUV
  8. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  9. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  10. Bratislava gets a new public space and park
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 5 501
  2. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 4 095
  3. Ako sme jazdili v socializme 2 165
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 699
  5. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 1 511
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 343
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 065
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 048
  9. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 654
  10. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 558

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Danko zatiaľ nepovedal, ako ďalej, krízu budú riešiť v piatok

Predseda SNS vraj esemeskou oznámil, že jeho ministri na rokovanie vlády tak skoro neprídu. Matečná potvrdila, že nepríde.

DOMOV

Soták nie je jediným podnikateľom, ktorý zachraňoval politikov

Podnikateľ sa k školstvu vyjadrovať nechce.

KOMENTÁRE

Spotený Plavčan, Kysučan v maskáčoch. To je výsmech

Pričasto sa na úvod diskusie dozvieme, že niekto ráčkuje.

EKONOMIKA

Penta bude v Petit Presse slabšia

Akcionári spoločnosti Petit Press, vydavateľa denníka SME, sa dohodli na novom usporiadaní vzťahov.

Neprehliadnite tiež

Herečka Lujza Garajová Schrameková: Som poriadkumilovná, ale nie poriadku schopná.

Známa supermama prezradila, prečo si nechce zvykať na slávu.

Neviete kam sa vybrať najbližší víkend? Navštívte Burgenland

Neďaleká destinácia ponúka plnohodnotnú dovolenku pre malých aj veľkých.

Fotili sme seriálovú supermamu Lujzu Garajovú Schramekovú

Talentovaná, prirodzená a stojaca nohami pevne na zemi. Aj taká je herečka, stand up komička a speváčka Lujza Garajová Schrameková.

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.