Čokoládové kolieska s brusnicami
Suroviny na viac porcií
- 250 - 300 g kvalitnej horkej čokolády
- 100 g sušených brusníc
Vo vodnom kúpeli rozpustite dohladka nalámanú čokoládu. Ak máte dobré skúsenosti s mikrovlnkou, stačí ju nalámať do misky a za občasného premiešania dať rozpúšťať. Rozpustenú čokoládu vylejte na rozprestretý, vyrovnaný papier na pečenie alebo alobal. Povrch čokolády uhlaďte. Je iba na vás, či urobíte z čokolády obdĺžnik, ktorý po stuhnutí rozkrájate alebo nalámete, alebo či sa s rozpustenou čokoládou pohráte a vytvarujete ju do štvorčekov alebo kruhov. Použiť môžete i malé formičky alebo papierové košíčky a pripraviť tak bonbóny. Ešte teplú čokoládu posypte sušenými brusnicami a odložte do chladničky asi na hodinu.
Tip: Môžete použiť i mliečnu čokoládu a iné druhy sušeného ovocia a orieškov. Takáto čokoláda sa dá pekne zabaliť do celofánu a niekomu darovať.