Rybacie fašírky s domácou omáčkou

Rybacie fašírky môžu byť lahodnejšie ako si myslíte.

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Rybacie fašírky s domácou omáčkou
Suroviny na viac porcií

  • 450 g ryby s bielym mäsom
  • 2 bobkové listy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mlieko
  • 350 g zemiakov
  • 1-2 lahôdkové cibuľky
  • 1/2 ČL citrónovej kôry
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 ČL nasekanej pažítky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

Na omáčku:

  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 PL chrenu
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 2 reďkovky
  • 1 malá šalotka
  • 1 ČL petržlenovej vňate
  • soľ, korenie podľa chuti

Najskôr pripravte omáčku. Reďkovky a šalotku na drobno pokrájajte alebo nastrúhajte. Všetky suroviny spolu zmiešajte, ochuťte soľou a korením podľa výberu a odložte do chladničky. Rybu s cesnakom a bobkovým listom zalejte mliekom, osoľte, okoreňte a varte na malom plameni asi 5-10 minút, podľa druhu ryby, kým sa neuvarí do mäkka. Odstavte a nechajte vychladnúť. Medzitým si dajte uvariť aj zemiaky. Z uvareného rybacieho mäsa odstráňte prípadné kosti a kožu a rozdrobte ho vidličkou na rovnako veľké kúsky. K rybe pridajte cibuľu, roztlačené varené zemiaky, citrónovú kôru, posekanú petržlenovú vňať a pažítku, soľ a čierne korenie. Všetko premiešajte rukou a tvorte fašírky. Tie opražte na rozpálenom oleji do zlatista. Servírujte s omáčkou a zemiakovou prílohou.

Tip: Na tieto fašírky môžete použiť i mäso z kraba či kreviet. Môžete ich obaliť v trojobale a opražiť ako mletý rezeň. Ak ich doplníte o syr, budú lahodnejšie.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Rastie nám pokrivená generácia?
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 14 874
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 10 580
  3. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 5 084
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 3 088
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 058
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 521
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 286
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 208
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 198
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 651

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan: Bol som zmierený s tým, že nevyhrám

Slovenský cyklista dokázal to, čo sa ešte nikdy nikomu nepodarilo.

ŠPORT

Sagan, Sagan a opäť Sagan. Chlapec bez nervov je tretí raz majstrom sveta

Pre mňa je to neuveriteľné, výnimočné, vravel slovenský cyklista.

KOMENTÁRE

Až teraz si Merkelová začína budovať svoj odkaz

Bude to ona, kto bude ovládať nemeckú aj európsku politiku.

Neprehliadnite tiež

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.