Rybacie fašírky s domácou omáčkou

Rybacie fašírky môžu byť lahodnejšie ako si myslíte.

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Rybacie fašírky s domácou omáčkou
Suroviny na viac porcií

  • 450 g ryby s bielym mäsom
  • 2 bobkové listy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mlieko
  • 350 g zemiakov
  • 1-2 lahôdkové cibuľky
  • 1/2 ČL citrónovej kôry
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 ČL nasekanej pažítky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

Na omáčku:

  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 PL chrenu
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 2 reďkovky
  • 1 malá šalotka
  • 1 ČL petržlenovej vňate
  • soľ, korenie podľa chuti

Najskôr pripravte omáčku. Reďkovky a šalotku na drobno pokrájajte alebo nastrúhajte. Všetky suroviny spolu zmiešajte, ochuťte soľou a korením podľa výberu a odložte do chladničky. Rybu s cesnakom a bobkovým listom zalejte mliekom, osoľte, okoreňte a varte na malom plameni asi 5-10 minút, podľa druhu ryby, kým sa neuvarí do mäkka. Odstavte a nechajte vychladnúť. Medzitým si dajte uvariť aj zemiaky. Z uvareného rybacieho mäsa odstráňte prípadné kosti a kožu a rozdrobte ho vidličkou na rovnako veľké kúsky. K rybe pridajte cibuľu, roztlačené varené zemiaky, citrónovú kôru, posekanú petržlenovú vňať a pažítku, soľ a čierne korenie. Všetko premiešajte rukou a tvorte fašírky. Tie opražte na rozpálenom oleji do zlatista. Servírujte s omáčkou a zemiakovou prílohou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Na tieto fašírky môžete použiť i mäso z kraba či kreviet. Môžete ich obaliť v trojobale a opražiť ako mletý rezeň. Ak ich doplníte o syr, budú lahodnejšie.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  3. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  10. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 21 005
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 15 825
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 14 785
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 11 178
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 602
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 5 259
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 324
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 397
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 284
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 117

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Chorvátsky novinár pre SME: Nie som šťastný z futbalového úspechu

Tréner Zlatko Dalič premrhal možnosť zmeniť veci.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

A čo majú urobiť, aby boli dobrí Francúzi?

Národnosť sa neurčuje podľa DNA.

Neprehliadnite tiež