SME
Nedeľa, 13. jún, 2021 | Meniny má AntonKrížovkyKrížovky

Gaštanová roláda so šľahačkou

Gaštanové pochúťky ukončia jeseň a pripravia vás na čas Vianoc. Čo tak ochutnať mikulášsku roládu?

(Zdroj: Isifa)

Gaštanová roláda so šľahačkou
Suroviny na viac porcií

  • 200 g gaštanového pyré
  • 4 vajíčka
  • 50 g kryštálového cukru
  • 50 g práškového cukru
  • 80 g mletých orechov
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 2 PL kryštálového cukru

Smotanu ušľahajte s dvoma lyžicami cukru do tuha a odložte ju do chladničky. Rúru predhrejte na 190 stupňov. Vajíčka oddeľte. Bielky ušľahajte na tuhý sneh, pridajte do nich kryštálový a práškový cukor a nakoniec za stáleho šľahania pridávajte po jednom žĺtku. Prišľahajte rozmrvené gaštanové pyré a mleté orechy so štipkou prášku do pečiva. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte približne 15 minút. Spravte si skúšku špáradlom. Upečený korpus zaviňte spolu s papierom na pečenie a nechajte vychladnúť. Opatrne rozviňte, stiahnite papier na pečenie, naplňte šľahačkou a opätovne zrolujte.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Ak si chcete pripraviť domáce pyré, dajte variť asi 800 g gaštanov. Po uvarení a ošúpaní dostanete približne 400 - 500 gramov gaštanov, tie pomeľte na mäsovom mlynčeku a zmiešajte s 20 g zmäknutého masla, 150 g práškového cukru a s trochou rumovej arómy. Hmotu zabaľte do alobalu alebo potravinárskej fólie a odložte do chladničky aspoň na šesť hodín, aby sa chute a vône prepojili. Skladujte v mrazničke.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  4. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  7. Od zmesi plynov po sofistikovanú kvapalinu
  8. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov
  9. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát
  10. Tipy a triky na spracovanie letného ovocia
  1. Pečeň je priamo zodpovedná za stav vášho imunitného systému
  2. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  5. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  6. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  7. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  8. Prešovský McDonald’s podržal zamestnancov počas pandémie
  9. Hrajte futbal ako Valábik! Lopty rozdáva po celom Slovensku
  10. Medzi zateplením minerálnou vlnou a PUR penou sú veľké rozdiely
  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 11 036
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 10 007
  3. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 856
  4. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát 8 799
  5. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 8 538
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 8 304
  7. Dnes ma živí instagram, hovorí bývalá tanečníčka Katarína Jakeš 7 897
  8. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 7 897
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 264
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 6 382
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu