Pikantná mäsovo-zeleninová sekaná

Sekaná nemusí byť iba nevzhľadne pohodený plátok mäsa na tanieri. Skúste náš mäsovo-zeleninový nákyp a budete si oblizovať všetky prsty.

(Zdroj: Isifa)

Pikantná mäsovo-zeleninová sekaná
Suroviny na 6 - 8 porcií

  • 2 PL olivového oleja
  • plátok masla
  • 1 petržlen alebo mrkva
  • 1 menší baklažán alebo cuketa
  • 3 cibule
  • 2 výhonky stonkového zeleru
  • 700 g mletého hovädzieho mäsa
  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • štipka kajenského korenia
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • 1/4 ČL muškátového kvetu
  • 1/4 ČL mletého zázvoru
  • 1 vajíčko
  • 1 šálka pokrájaných alebo pomletých rožkov
  • 50 - 100 ml mlieka
  • pár kvapiek čili omáčky
  • dijónska horčica na potieranie
  • masť na vymazanie formy

Na panvici rozohrejte maslo s olivovým olejom a osmažte na ňom nastrúhaný petržlen, na drobno pokrájanú cibuľu, nasekaný stonkový zeler a nakoniec pokrájaný baklažán. Mäkkú zeleninu odstavte a nechajte vychladnúť. Rúru vyhrejte na 180 stupňov. Vo veľkej miske rukami dôkladne rozmiešajte obidva druhy mäsa, pridajte vychladnutú zeleninu, vajíčko, mlieko, pečivo a všetky ostatné koreniny. Všetko zmiešajte, vytvarujte do bochníka a vložte ho do vymastenej formy. Povrch potrite v polovicu pečenia horčicou. Pečte približne 50 - 60 minút. Po dopečení nechajte sekanú krátko vychladnúť, aby sa nerozpadávala, a potom ju vyklopte a rozkrájajte. Servírujte so zemiakovým pyré.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Ak sa bojíte, že sa prilepí, môžete formu vystlať slaninou alebo papierom na pečenie. Sekanú môžete piecť aj bez formy ako samostatný bochník. Môžete ju naplniť vajíčkom ako roládu alebo obaliť lístkovým cestom. Dokonca ju môžete upiecť v ozdobnej bábovkovej forme alebo ako malé bochníčky v plechu na mafiny.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. S dobrým pivom leto chutí
  2. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  5. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  6. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  7. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  9. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  1. Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte
  2. Create your own map in a new museum
  3. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  9. S dobrým pivom leto chutí
  10. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 28 157
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 178
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 21 590
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 11 806
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 630
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 793
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 822
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 399
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 192
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 850

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Matúša Krčmárika

K riešeniu utečencov sme neprispeli ničím a ešte sa tým chválime

Po rokoch hovoríme stále to isté.

EKONOMIKA

Semafory majú tajné tlačidlo. Na čo slúži

Nie každý gombík spustí zelenú.

ŠPORT

Udrel súpera. Froome prišiel o pomocníka, vylúčili ho z Tour

Gianni Moscon v úvode 15. etapy udrel Elieho Gesberta.

Neprehliadnite tiež

Slovenky organizujú islandský festival: Objednať si ich kapelu je drahé

Regina Ulejová a Laura Lovišková približujú, ako sa organizuje festival.

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.