SME

Pikantná mäsovo-zeleninová sekaná

Sekaná nemusí byť iba nevzhľadne pohodený plátok mäsa na tanieri. Skúste náš mäsovo-zeleninový nákyp a budete si oblizovať všetky prsty.

(Zdroj: Isifa)

Pikantná mäsovo-zeleninová sekaná
Suroviny na 6 - 8 porcií

  • 2 PL olivového oleja
  • plátok masla
  • 1 petržlen alebo mrkva
  • 1 menší baklažán alebo cuketa
  • 3 cibule
  • 2 výhonky stonkového zeleru
  • 700 g mletého hovädzieho mäsa
  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • štipka kajenského korenia
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • 1/4 ČL muškátového kvetu
  • 1/4 ČL mletého zázvoru
  • 1 vajíčko
  • 1 šálka pokrájaných alebo pomletých rožkov
  • 50 - 100 ml mlieka
  • pár kvapiek čili omáčky
  • dijónska horčica na potieranie
  • masť na vymazanie formy

Na panvici rozohrejte maslo s olivovým olejom a osmažte na ňom nastrúhaný petržlen, na drobno pokrájanú cibuľu, nasekaný stonkový zeler a nakoniec pokrájaný baklažán. Mäkkú zeleninu odstavte a nechajte vychladnúť. Rúru vyhrejte na 180 stupňov. Vo veľkej miske rukami dôkladne rozmiešajte obidva druhy mäsa, pridajte vychladnutú zeleninu, vajíčko, mlieko, pečivo a všetky ostatné koreniny. Všetko zmiešajte, vytvarujte do bochníka a vložte ho do vymastenej formy. Povrch potrite v polovicu pečenia horčicou. Pečte približne 50 - 60 minút. Po dopečení nechajte sekanú krátko vychladnúť, aby sa nerozpadávala, a potom ju vyklopte a rozkrájajte. Servírujte so zemiakovým pyré.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Ak sa bojíte, že sa prilepí, môžete formu vystlať slaninou alebo papierom na pečenie. Sekanú môžete piecť aj bez formy ako samostatný bochník. Môžete ju naplniť vajíčkom ako roládu alebo obaliť lístkovým cestom. Dokonca ju môžete upiecť v ozdobnej bábovkovej forme alebo ako malé bochníčky v plechu na mafiny.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 9 046
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 649
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 921
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 712
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 291
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 780
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 161
  8. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 144
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  2. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  3. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  4. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  5. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  6. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  7. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  8. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 224
  2. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 301
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 127
  4. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 902
  5. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 7 857
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 844
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 035
  8. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka 5 374
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
reklama
SkryťZatvoriť reklamu