SME
Nedeľa, 13. jún, 2021 | Meniny má AntonKrížovkyKrížovky

Farmársky jahňací sendvič s kapustovým šalátom

Nie je sendvič ako sendvič. Táto mäsová pochúťka zasýti i tých najväčších "hladošov".

(Zdroj: Isifa)

Farmársky jahňací sendvič s kapustovým šalátom
Suroviny na 4 a viac porcií

  • 80 g hnedého cukru
  • 1 PL sladkej mletej papriky
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 1/2 ČL mletej rímskej rasce
  • štipka kajenského korenia
  • 200 ml minerálky alebo vody
  • 1 kg vykosteného jahňacieho mäsa
  • 40 ml worcesterovej omáčky
  • 250 ml paradajkovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 ml jablčného octu
  • soľ, mleté čierne korenie

Na servírovanie:

  • pečivo podľa chuti (žemle, bagety, chlieb)
  • kapustový šalát
  • hranolčeky

Zmiešajte všetky suché mleté korenia, soľ a polovicu cukru. Zmesou posypte umyté a osušené mäso a prstami ju vmasírujte. Uložte do vzduchotesnej nádoby a odložte na noc do chladničky.

Skryť Vypnúť reklamu

Na druhý deň mäso vložte do pekáča, polejte ho minerálkou a prikryté pečte do úplného zmäknutia. Potom mäso nechajte krátko zapiecť do chrumkava. Hotové mäso rozkrájajte na pásiky, malo by byť ale upečené tak, že sa dá „rozbiť“ dvomi vidličkami na menšie vlákna.

Zahriatím zvyšku cukru, worcesterovej omáčky, paradajkovej šťavy, jablčného octu a prelisovaného cesnaku uvarte omáčku. Tú vylejte do rozkrájaného mäsa a dôkladne premiešajte. Mäso servírujte podľa chuti horúce alebo studené v čerstvom pečive spolu s kapustovým šalátom a hranolčekmi.

Tip: Na klasický kapustový šalát zmiešajte 250 g nasekanej bielej kapusty, 250 červenej kapusty, 1 postrúhanú mrkvu, 1 lahôdkovú cibuľku, zelenú papriku, nasekané pekanové orechy, rascu, 250 g majonézy a 25 ml jablčného octu. Dochuťte soľou a premiešajte.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  4. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  7. Od zmesi plynov po sofistikovanú kvapalinu
  8. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov
  9. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát
  10. Tipy a triky na spracovanie letného ovocia
  1. Pečeň je priamo zodpovedná za stav vášho imunitného systému
  2. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  5. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  6. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  7. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  8. Prešovský McDonald’s podržal zamestnancov počas pandémie
  9. Hrajte futbal ako Valábik! Lopty rozdáva po celom Slovensku
  10. Medzi zateplením minerálnou vlnou a PUR penou sú veľké rozdiely
  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 11 036
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 9 993
  3. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 852
  4. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát 8 796
  5. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 8 535
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 8 300
  7. Dnes ma živí instagram, hovorí bývalá tanečníčka Katarína Jakeš 7 900
  8. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 7 895
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 261
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 6 384
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu