Rýchla pizza s ružičkovým kelom
Suroviny na viac porcií
- cesto na pizzu
- ružičkový kel
- červená cibuľa
- šampiňóny
- mozzarella
- olivový olej
- soľ a mleté čierne korenie
Rúru poriadne predhrejte. Očistený ružičkový kel prerežte na polovice alebo štvrtinky a dajte ich variť do vriacej vody na približne 5 minút. Potom ich nechajte dôkladne odkvapkať. Cesto na pizzu rozvaľkajte, preložte ho na plech vystlaný papierom na pečenie a začnite vrstviť ružičkový kel, na plátky pokrájanú červenú cibuľu, na plátky pokrájané šampiňóny a mozzrellu. Povrch pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Pečte približne 10-20 minút, podľa rúry a požadovanej chrumkavosti.
Tip: Podľa chuti a času môžete na pizzu pridať i šunku alebo zvyšky grilovaného kurčaťa. Namiesto ružičkového kelu môžete použiť brokolicu.