Čokoládový pohár so šľahačkou
Suroviny na 4 porcie
- 2 ČL rozpustnej kávy
- 80 g mliečnej čokolády
- 80 g horkej čokolády
- 2 vajíčka
- 70 g práškového cukru
- 300 ml šľahačkovej smotany
- čokoládové sušienky
Rozpustnú kávu zalejte 100 ml vriacej vody. Na dno pohárov rozmiestnite namrvené sušienky a prelejte ich kávou. Vajíčka vyšľahajte do penista s cukrom. Čokoládu rozpustite nad parou spolu s polovicou smotany. Postupne za stáleho miešania do zmesi zapracúvajte vyšľahané vajíčka, aby nad parou prešli aspoň na chvíľu tepelnou úpravou. Krém navrstvite do pohárov a nechajte vyhladnúť. Zo zvyšnej smotany ušľahajte šľahačku na dozdobenie. Servírujte chladené.
Tip: Skúste na tento dezert použiť horkú čokoládu s kúskami pomarančovej kôry, alebo nastrúhanú pomarančovú kôru pridajte do hotového krému.