Zemiakový šalát s karí pastou a jogurtom
Suroviny na 4 porcie
- 1 kg nových zemiakov
- 1 PL olivového oleja
- 1 cibuľa
- 1 PL karí pasty
- 1 ČL kryštálového cukru
- 6 PL bieleho jogurtu
- koriander
- soľ, mleté čierne korenie alebo karí korenie
Zemiaky uvarte do mäkka približne 12 - 15 minút. Medzitým zohrejte na panvici olej a osmažte na ňom cibuľu. Zasypte ju cukrom a nechajte skaramelizovať. Pridajte karí pastu a scedené zemiaky a dôkladne premiešajte. Dochuťte soľou a korením. Namiesto čierneho skúste využiť karí korenie. Servírujte dozdobené jogurtom a koriandrom.
Tip: Je jedno ktorý typ karí pasty si vyberiete. Ak chcete pocítiť pálivosť oveľa intenzívnejšie, pri servírovaní vynechajte jogurt.