Blondies – koláč s bielou čokoládou a malinami
Suroviny na viac porcií
- 150 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 150 g bielej čokolády
- 130 g masla
- 200 g hnedého cukru
- 2 vajíčka
- 100 g malín
- kvapka vanilkovej arómy
- citrónová kôra
Rúru predhrejte na 180 stupňov, menšiu formu alebo plech vysteľte papierom na pečenie. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli spolu s maslom. Po odstavení do čokolády primiešajte cukor, arómu a trošku citrónovej kôry. Keď je zmes polovychladnutá, vmiešajte do nej vajíčka, múku a nakoniec maliny. Cesto preložte do formy a uhlaďte stierkou. Pečte približne 30 - 35 minút. Koláč nechajte úplne vychladnúť a až potom rozkrájajte na porcie.
Tip: Tak ako pri experimentovaní s klasickou verziou brownies aj tu môžete namiesto malín použiť nasekané orechy, kúsky čokolády, dražé alebo želé cukríky, mletú škoricu, kandizované ovocie...