Ak chcú vaše deti neustále pomáhať s prípravami v kuchyni, tieto recepty sú pre ne ako stvorené. Ak im roztopíte čokoládu, iné nebezpečenstvo im už nehrozí. Tie staršie vás možno i príjemne prekvapia...
Nepečené tekvicovo-kukuričné hrudky
Suroviny na viac kusov
- 200 g čokolády (horká, mliečna, biela – podľa chuti)
- 50 g stuženého tuku
- 40 g strúhaného kokosu
- 50 g opečených tekvicových semien
- 50 g kukuričných lupienkov (corn flakes)

Čokoládu s tukom nechajte rozpustiť nad parou, ostatné suroviny do nej primiešajte a lyžičkou tvorte kôpky, ktoré ukladajte na plech vystlaný alobalom. Po stuhnutí odlepte a naukladajte do spoločnej sušienkovej škatuľky, alebo servírujte jednotlivo v papierových košíčkoch.
Tip: Suroviny môžete meniť podľa chuti a nálady. Pre menšie deti alebo ľudí s citlivými zubami, môžete všetky tvrdé semienka, oriešky a müsli pred vsypaním do čokolády nasekať alebo úplne rozmixovať v robote so sekacími nožmi.
Čokoládový kokteil so sirupom
Suroviny na 2 porcie
- 50 g mliečnej čokolády
- 250 ml mlieka
- 150-200 ml malinového sirupu

Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. Mlieko trošku ohrejte a rozmixujte so sirupom. Pridajte rozpustenú čokoládu a znova premixujte. Servírujte dozdobené strúhanou čokoládou.
Tip: Najlepší je kvalitný domáci sirup. Nápoj má byť iba teplý. Neprevárajte ho, inak sa mlieko s kyslým sirupom zrazí. Dospelí si môžu do nápoja namiesto sirupu pridať likér.