SME
Nedeľa, 19. september, 2021 | Meniny má KonštantínKrížovkyKrížovky

Dušičkové nepečené hrudky a čokoládový kokteil

Ak vaše deti milujú čoraz populárnejší sviatok Halloween, prepravte pre ne sladké prekvapenie.

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Ak chcú vaše deti neustále pomáhať s prípravami v kuchyni, tieto recepty sú pre ne ako stvorené. Ak im roztopíte čokoládu, iné nebezpečenstvo im už nehrozí. Tie staršie vás možno i príjemne prekvapia...

Nepečené tekvicovo-kukuričné hrudky
Suroviny na viac kusov

  • 200 g čokolády (horká, mliečna, biela – podľa chuti)
  • 50 g stuženého tuku
  • 40 g strúhaného kokosu
  • 50 g opečených tekvicových semien
  • 50 g kukuričných lupienkov (corn flakes)

Čokoládu s tukom nechajte rozpustiť nad parou, ostatné suroviny do nej primiešajte a lyžičkou tvorte kôpky, ktoré ukladajte na plech vystlaný alobalom. Po stuhnutí odlepte a naukladajte do spoločnej sušienkovej škatuľky, alebo servírujte jednotlivo v papierových košíčkoch.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Suroviny môžete meniť podľa chuti a nálady. Pre menšie deti alebo ľudí s citlivými zubami, môžete všetky tvrdé semienka, oriešky a müsli pred vsypaním do čokolády nasekať alebo úplne rozmixovať v robote so sekacími nožmi.

Čokoládový kokteil so sirupom
Suroviny na 2 porcie

  • 50 g mliečnej čokolády
  • 250 ml mlieka
  • 150-200 ml malinového sirupu

Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. Mlieko trošku ohrejte a rozmixujte so sirupom. Pridajte rozpustenú čokoládu a znova premixujte. Servírujte dozdobené strúhanou čokoládou.

Tip: Najlepší je kvalitný domáci sirup. Nápoj má byť iba teplý. Neprevárajte ho, inak sa mlieko s kyslým sirupom zrazí. Dospelí si môžu do nápoja namiesto sirupu pridať likér.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  2. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  3. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  4. Slovenský orloj – svetová atrakcia
  5. Kanceláriám ešte neodzvonilo
  6. Predplaťte si SME.sk s garanciou vrátenia peňazí
  7. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér
  8. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých?
  9. Tam, kde sa ľahko verí na zázraky
  10. Maldivy, Maurícius či Mexiko sú na dosah jediným letom
  1. Prvé bezbariérové fitko vo Zvolene otvára ZŤP cestu k športu
  2. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  3. Vystúpte z radu, postavte si moderný dom podľa seba
  4. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  5. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  6. Schodolez pre imobilných - Viete ako sa testuje?
  7. Mototechna tento rok predala už vyše 8 tisíc zánovných áut
  8. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  10. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 8 034
  2. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 7 946
  3. Slovenský orloj – svetová atrakcia 7 513
  4. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 326
  5. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 309
  6. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 2 971
  7. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 2 623
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 202
  9. Uznávané štúdio oživilo zanedbané štvrte. Prišlo do Bratislavy 1 825
  10. Maldivy, Maurícius či Mexiko sú na dosah jediným letom 1 773
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Sofia vo svojom štúdiu, v ktorom vznikajú nové piesne.

Predtým bol punkerom Vrabcom, dnes je Sofiou. Až teraz som to ja, hovorí


17. sep
Minister Matovič.

Kollárova strana by prípadne mohla prísť len o SIS.


6 h
Peter Sagan získal žltý dres pre celkového víťaza pretekov Okolo Slovenska 2021.

Slovenský cyklista si udržal žltý dres.


Sportnet a 1 ďalší 4 h

August býva vrchol uhorkovej sezóny. Je to síce nuda, ale aspoň sa nič nemôže pokaziť. Tento uplynulý bol výnimkou.


Neprehliadnite tiež

Sofia vo svojom štúdiu, v ktorom vznikajú nové piesne.

Predtým bol punkerom Vrabcom, dnes je Sofiou. Až teraz som to ja, hovorí


17. sep
Vojtech Végh verí, že varenie bez odpadu, keď sa využívajú listy, šupky aj stonky, je chutnejšie. Na snímke marakujový krém s pitahayou.

Rozhovor s Vojtechom Véghom.


17. sep
Trojfarebný tvarohový koláč

Koláče, ktorými určite zabodujete.


17. sep

Necitlivý jazyk iných môže brániť včasnej liečbe.


a 1 ďalší 16. sep
Skryť Zatvoriť reklamu