Šalát s pečenou tekvicou, paradajkami, fetou a mäsom

Tekvica už k jeseni akosi patrí. Zakomponujte ju do šalátu a určite neoľutujete!

(Zdroj: Isifa)

Šalát s pečenou tekvicou, paradajkami, fetou a mäsom
Suroviny na 4 - 6 porcií

  • 700 g miešaných farebných mini paradajok
  • 1 menšia maslová tekvica
  • 2 PL medu
  • 700 g hovädzej sviečkovej
  • 3 PL sezamových semienok
  • 1 PL rímskej rasce
  • 150 g syra feta
  • 2 PL tekvicových semienok
  • 100 g baby šalátu
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Na paradajkový dresing:

  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 100 g najemno nasekaných paradajok
  • 1 ČL na suchej panvici opečenej rasce
  • citrónová šťava
  • 150 ml olivového oleja
  • 1 ČL cukru
  • nasekaná petržlenová vňať

Zmiešaním všetkých surovín pripravte dresing a nechajte ho stáť. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Tekvicu rozkrájajte a naukladajte na plech, potrite olivovým olejom, medom, dochuťte a dajte piecť. Medzitým napichajte paradajky na špajdle a potrite ich olivovým olejom. Keď sa tekvica pečie už asi 20 minút, pridajte do rúry paradajkové špízy a spolu dopečte desať minút. Sviečkovú narežte na hrubé steaky. Potrite ich olivovým olejom a posypte zmesou sezamových semienok a rímskej rasce. Rozohrejte grilovaciu panvicu a steaky opečte podľa chuti z obidvoch strán. Po vybratí ich prikryte a nechajte odležať. Neskôr ich rozkrájajte na plátky. Môžete servírovať všetko zvlášť ako obložené taniere alebo mäso, tekvicu, listový šalát zmiešajte, na vrch rozmrvte fetu, posypte tekvicovými semienkami a prelejte dresingom. Ako prílohu k šalátu servírujte paradajkové špízy.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Ak sa rozhodnete pre nepomiešané servírovanie, nemusíte ani rozkrajovať steaky. Každému stolovníkovi môžete upiecť steak presne podľa jeho želaní a chutí.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  2. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  8. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  9. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  10. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 26 068
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 18 924
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 17 850
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 12 867
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 9 184
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 947
  7. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 3 248
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 188
  9. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 3 119
  10. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších! 2 004

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Nový bulvár dostane Bratislava na jeseň 2019

Nový bulvár má byť hotový na jeseň 2019.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Ako riskantná je cesta slovenským autobusom

Aká je kvalita autobusov na cestách.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Majstra populizmu nemá kto nahradiť

Skutočný talent vie škodiť aj z opozície.

Neprehliadnite tiež

Plač, hystéria a vzdor: Čo robiť, keď už si s dieťaťom neviete rady

Psychoterapeutky vyvinuli stratégiu, ktorá má rodičom pomôcť pri akejkoľvek dileme.

Stĺpček Osmelené

Od mladosti mám problém s alkoholom a neviem si pomôcť

Som abstinent, aj keď nemusím.