Koláč z údeného kurčaťa a paradajok
Suroviny na 4 porcie
- 400 g rozmrazeného lístkového cesta
- 200 g údeného kuracieho mäsa
- 50 g tvrdého syra
- 1 kyslá smotana
- 100 ml mlieka
- 3 vajíčka
- 1 ČL dijonskej horčice
- 2 ČL sušeného estragónu
- 450 g malých strapcových paradajok
- soľ, mleté čierne korenie
- čerstvá bazalka
Rúru predhrejte na 200 stupňov. Cesto nahrubo rozvaľkajte tak, aby sa zmestilo do 20-centimetrovej štvorcovej alebo okrúhlej formy. Do formy ho umiestnite tak, aby trošku prekrývalo i boky a vytvorilo vaničku. Dno popichajte vidličkou, prikryte papierom na pečenie a rovnomerne zaťažené dajte piecť asi na 15 minút. Po vybratí odoberte záťaž a nechajte vychladnúť. Údené kuracie mäso nasekajte, syr nastrúhajte, smotanu rozšľahajte spolu s vajíčkami, mliekom, horčicou, estragónom a soľou a korením. Rúru zapnite na 180 stupňov. Predpečený korpus naplňte mäsom, syrom a zalejte zálievkou. Na povrch dajte paradajky a pečte asi 30 minút. Pred rozkrájaním nechajte koláč krátko vychladnúť, aby sa nerozpadol a dozdobte bazalkou.
Tip: Cestový korpus prikryte papierom na pečenie a zaťažte ho napríklad originálnymi keramickými guľôčkami na pečenie alebo starou suchou fazuľou, podobne ako pri pečení cesta krehkého.