Koláč z údeného kurčaťa a paradajok

Skúste si upiecť chrumkavý slaný koláč s lahodnými kúskami údeného kurčaťa a paradajkami.

(Zdroj: Isifa)

Koláč z údeného kurčaťa a paradajok
Suroviny na 4 porcie

  • 400 g rozmrazeného lístkového cesta
  • 200 g údeného kuracieho mäsa
  • 50 g tvrdého syra
  • 1 kyslá smotana
  • 100 ml mlieka
  • 3 vajíčka
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 2 ČL sušeného estragónu
  • 450 g malých strapcových paradajok
  • soľ, mleté čierne korenie
  • čerstvá bazalka

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Cesto nahrubo rozvaľkajte tak, aby sa zmestilo do 20-centimetrovej štvorcovej alebo okrúhlej formy. Do formy ho umiestnite tak, aby trošku prekrývalo i boky a vytvorilo vaničku. Dno popichajte vidličkou, prikryte papierom na pečenie a rovnomerne zaťažené dajte piecť asi na 15 minút. Po vybratí odoberte záťaž a nechajte vychladnúť. Údené kuracie mäso nasekajte, syr nastrúhajte, smotanu rozšľahajte spolu s vajíčkami, mliekom, horčicou, estragónom a soľou a korením. Rúru zapnite na 180 stupňov. Predpečený korpus naplňte mäsom, syrom a zalejte zálievkou. Na povrch dajte paradajky a pečte asi 30 minút. Pred rozkrájaním nechajte koláč krátko vychladnúť, aby sa nerozpadol a dozdobte bazalkou.

Tip: Cestový korpus prikryte papierom na pečenie a zaťažte ho napríklad originálnymi keramickými guľôčkami na pečenie alebo starou suchou fazuľou, podobne ako pri pečení cesta krehkého.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  3. Rastie nám pokrivená generácia?
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  7. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 14 810
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 10 556
  3. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 5 256
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 3 072
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 070
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 539
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 294
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 227
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 204
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 660

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan, Sagan a opäť Sagan. Chlapec bez nervov je tretí raz majstrom sveta

Pre mňa je to neuveriteľné, výnimočné, vravel slovenský cyklista.

ŠPORT

Titul venoval Sagan manželke a šampiónovi, ktorý zahynul

Využil jedinú šancu, ktorú mal. Má tretí titul majstra sveta.

ŠPORT

Peter Sagan: Superstar made in Slovakia

Začínal na sestrinom bicykli, dnes zarába šesť miliónov ročne.

Neprehliadnite tiež

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.