SME
Sobota, 23. január, 2021 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky

Hrianky so špenátovou nátierkou a paradajkami

Niet nad teplé raňajky alebo večeru. Už ste skúsili hrianky s teplou špenátovou nátierkou a paradajkami?

(Zdroj: Isifa)

Hrianky so špenátovou nátierkou a paradajkami
Suroviny na 4 porcie

Na paradajky:

  • 250 g cherry paradajok
  • 2 bobkové listy
  • 1 ČL čierneho korenia
  • 1 PL cukru
  • 1/2 šálky olivového oleja
  • čerstvý tymian

Na nátierku:

  • 1 PL olivového oleja
  • 300 g čerstvých špenátových listov
  • 400 g konzerva srdiečok artičok
  • 1 čili paprička alebo sušené čili vločky
  • 230 g smotanového topeného syra
  • 60 g strúhaného parmezánu
  • hrsť nadrobno nasekaného bieleho pečiva
  • soľ, mleté čierne korenie
  • plátky opekanej ciabatty

Umyté paradajky vložte do hrnca spolu s bobkovým listom, korením, cukrom a olivovým olejom. Na malom plameni varte asi 15 minút. Nechajte krátko vychladnúť a posypte tymianom. Na panvici rozohrejte olej, pridajte špenát a premiešajte. Hneď keď zavädne, ho odstavte. Pridajte scedené nasekané artičoky alebo predvarenú zeleninu, čili, topený syr a pečivové omrvinky. Všetko dobre premiešajte, dochuťte a preložte do zapekacej misy. Vrch posypte parmezánom a vložte asi na päť minút do predhriatej rúry alebo pod gril. Servírujte plátky opekanej ciabatty s nátierkou a paradajkami.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Ak vám artičoky nechutia alebo ich neviete zohnať, môžete použiť i predvarený ružičkový kel alebo zeler, ktoré budú adekvátnou náhradou ako chuťovo, tak aj konzistenčne.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 36 609
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 35 358
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 11 856
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 494
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 976
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 357
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 021
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 635
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 556
  10. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 6 298
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Záchranár Peter Vizvary z galantskej nemocnice, ktorého na ARO doviezli na Silvestra po tom, ako sa pri práci sám nakazil koronavírusom.

Pocit dusenia mám stále v sebe, vraví pacient pripojený na kyslík.

9 h
Monika Jankovská odchádza z výsluchu na NAKA v Nitre.

S vyšetrovateľmi začala spolupracovať koncom októbra.

8 h

Rozhovory ZKH s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom.

7 h

Neprehliadnite tiež

Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

15 h
Tartaletky s bielou čokoládou

Recepty na rezy, torty aj cheesecake.

21 h

Existuje správny počet detí v rodine?

14. okt